Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τώρα!

Το μνημονιακό κατεστημένο ρίχνει στη μάχη το ένα μετά το άλλο τα όπλα του για να προκαλέσει φόβο και να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.

Χθες επιστράτευσε τη χρηματιστηριακή κερδοσκοπία, ενώ η πολιτική σπέκουλα περί δραχμής σπρώχνει χιλιάδες μικροκαταθέτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες και να τις καταχωνιάζουν στα σπίτια τους. Το κατεστημένο επιλέγει, τις τελευταίες μέρες, να δώσει με κάθε μέσο τη μάχη ώστε να αναχαιτιστεί η ορμητική άνοδος της Αριστεράς.... Δεν λογαριάζει ότι η διαρροή των καταθέσεων θέτει σε κίνδυνο το ίδιο το τραπεζικό σύστημα. Το κατεστημένο δεν λειτουργεί με βάση τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του συστήματος, τζογάρει πολιτικά για τις εκλογές.

Κι όμως, το πολιτικό παιχνίδι με τη δραχμή κινείται ολοένα και περισσότερο στην κόψη της νομιμότητας και της παρανομίας. Ακόμη και ντοκιμαντέρ με προσομοίωση καταστροφών, με βάση το υποθετικό σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ, έχει σκηνοθετηθεί για να προβληθεί απόψε, λίγο πριν σβήσουν τα φώτα της προεκλογικής περιόδου. Δεν υπάρχει, άραγε, εισαγγελέας, ο οποίος να κινηθεί αυτεπάγγελτα για την προστασία του εθνικού νομίσματος;

Στα όρια της νομιμότητας με την παρανομία κινείται και το παιχνίδι με τα μυστικά γκάλοπ. Τελικώς η απαγόρευση των δημοσκοπήσεων νοθεύει την πληροφόρηση του πολίτη και τον χειραγωγεί εκφοβιστικά.

Όλη αυτή η επιθετικότητα στην οποία καταφεύγει το σύστημα επιβεβαιώνει την πολιτική αίσθηση ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι πραγματικότητα από τη Δευτέρα. Θα πρόκειται για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, καθώς μάλιστα το Μνημόνιο έχει προκαλέσει οριζόντια καταστροφή στην κοινωνία και έχει συντελέσει στην πολιτική μετακίνηση εκατομμυρίων πολιτών, πέρα και πάνω από τα ιδεολογικά στερεότυπα της μεταπολεμικής περιόδου. Αυτό αποδεικνύει η επίμονη αύξηση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ισχυρό το λαϊκό ρεύμα που απορρίπτει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Εξίσου ισχυρή είναι η κοινωνική αυτοσυντήρηση μπροστά στην επαπειλούμενη κοινωνική καταστροφή. Γι' αυτό η σπέκουλα και ο φόβος, παρ' ότι τρυπώνουν στις συνειδήσεις πολλών πολιτών, τελικά απορρίπτονται και υπερισχύει η ελπίδα και η διάθεση για έλλογη αντίσταση.

Χθες, στην Ομόνοια, χιλιάδες πολίτες αψήφησαν τον μιντιακό Αρμαγεδδώνα και έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, υπακούοντες στην κοινωνική διαίσθησή τους, αποφασισμένοι ότι μπορούν να σταματήσουν τα χειρότερα που έρχονται. Αυτή την ορμή δεν μπορεί να την καταγράψει καμιά κατά παραγγελίαν δημοσκόπηση, δεν μπορεί να την ανακόψει κανένα παιχνίδι τρόμου, δεν μπορεί να την ενσωματώσει καμιά κρυφομνημονιακή πονηριά.

Η λαϊκή αξίωση είναι νίκη τώρα!              avgi.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: