Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συμμετοχή στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» για την προστασία του Περιβάλλοντος


Ενεργός συμμέτοχος ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την περιβαλλοντική ανάπτυξη των πόλεων.

Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Ποιότητα Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Βάνα Δατσέρη, την αντιδήμαρχο Διαφάνειας και Επικοινωνίας του Πολίτη κ. Μαρία Μαΐλη, και τη συντονίστρια της ομάδας ενέργειας και υπάλληλο της διεύθυνσης περιβάλλοντος του Δήμου κ. Δώρα Κρητικού παρευρέθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για να υπογράψει το Σύμφωνο των Δημάρχων (covenant of mayors)....


Πρόκειται για μια σημαντική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3000 ευρωπαϊκών πόλεων, ανάμεσα τους και 78 ελληνικών, που έχει ως κεντρικό άξονα την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση καινοτόμων δράσεων για την αειφόρο ανάπτυξη του.

Παρά το ότι η συμμετοχή των ευρωπαϊκών πόλεων είναι εθελοντική, η υπογραφή του συμφώνου αποτελεί αυτομάτως επίσημη δέσμευση για την επίτευξη του αποκαλούμενου στόχου «20-20-20» έως το έτος 2020, που αφορά στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, την ενεργειακή κατανάλωση και την αύξηση της παραγωγής ενέργειας σε ποσοστά 20%, με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε ενεργά σε μια τόσο σημαντική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία  Το ταξίδι μας στις Βρυξέλλες και η παρουσία μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποδεικνύουν την συστηματική προσπάθεια μας να κινήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα δώσουν ώθηση σε ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον όχι μόνο στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας, αλλά πολύ περισσότερο σε ένα διεθνές. Η πόλη μας δυστυχώς έχει βρεθεί πολύ συχνά στον κυκεώνα αντιδράσεων, καθώς εδώ και πολλές δεκαετίες στους κόλπους της λειτουργούν μια σειρά από ρυπογόνα εργοστάσια που βλάπτουν ολοσχερώς το περιβάλλον και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Για μας η υπογραφή του συμφώνου και όλων των κανόνων που θέτονται με αυτό, αποτελεί δέσμευση που θα μετατραπεί άμεσα σε δράση

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο link της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου:

1 σχόλιο:

Χρήστος Γ. είπε...

Καλησπέρα Γιάννη κι από δώ!