Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Νεκροί και τραυματίες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 225 τραυματίστηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού εναντίον Σύρων και Παλαιστίνιων διαδηλωτών που προσπαθούσαν να περάσουν τη γραμμή εκεχειρίας μεταξύ Συρίας και Ισραήλ στα υψίπεδα του Γκολάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sana.
Εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι διαδήλωναν για την 44η επέτειο της «Νάκσα», της ήττας των αραβικών δυνάμεων από το Ισραήλ στον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967, προσπάθησαν να περάσουν με τη βία στα υψίπεδα του Γκολάν.
Ο Αλι Κανάαν, ένας γιατρός που βρισκόταν στην πόλη Κουνέιτρα, έδωσε στο Sana τα ονόματα των νεκρών και δήλωσε ότι όλοι είχαν «χτυπηθεί από σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος».
«Όποιος προσπαθήσει να περάσει τα σύνορα θα σκοτωθεί», φώναζαν οι ισραηλινοί στρατιώτες από μεγάφωνα στο πλήθος των νεαρών.....

Από ισραηλινής πλευράς, δεν έχει δοθεί ένας απολογισμός για τα γεγονότα αυτά ενώ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «ριζοσπαστικά στοιχεία, που επιδιώκουν τις προκλήσεις».
Ο κορυφαίος Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκατ κάλεσε, σήμερα, τη διεθνή κοινότητα «να βοηθήσει να τερματιστεί η παρατεταμένη ισραηλινή κατοχή» και, στη συνέχεια, «να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη στα διεθνή όρια πριν απ τον Πόλεμο των έξι ημερών». Επίσης, ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ψηφίσει στον ΟΗΕ υπέρ της ένταξης στο διεθνή οργανισμό και σε βάση απολύτως ισότιμη του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους--με αυτά τα διεθνή όρια.         tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: