Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου: "Οι θυσίες μας αναγνωρίζονται από όλους"

"Συμπληρώνεται ένας χρόνος πρωτόγνωρης προσπάθειας αλλαγών στη χώρα μας και θυσιών του λαού μας- σήμερα αναγνωρίζονται από όλους στην Ευρώπη και ανοίγουν μία θετική προοπτική για το μέλλον", τόνισε ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ο
Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "πέρυσι ο αγώνας ήταν να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας μας, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας- και να αναδείξουμε την ευρωπαϊκή διάσταση αυτής της κρίσης" και πρόσθεσε: "Όλοι αναγνωρίζουν το σημαντικό δρόμο που διανύσαμε".

Υπογράμμισε ότι υπήρξε επιτυχής η προσπάθεια για τη βελτίωση του πλαισίου του Μνημονίου, ενώ συμπλήρωσε ότι η χώρα μας συνέβαλε καθοριστικά ώστε "η ΕΕ να υιοθετήσει μία συνεκτική και συνολική απάντηση στην κρίση- τη σαφή απόφαση για στήριξη της ευρωζώνης"......


"Το πλαίσιο αυτό αποτυπώνεται στα συμπεράσματα", είπε και πρόσθεσε: "Στόχος είναι η υπερασπιστή των πολιτικών και μέσων για την ανάταξη της ανταγωνιστικότητας".


"Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τίποτα δεν είχε προεξοφληθεί, φθάσαμε εδώ με την ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του προβλήματος και την οικοδόμηση των αναγκαίων συμμαχιών", τόνισε.


Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κατέληξαν σε συνολική συμφωνία
επί του συνολικού οικονομικού πακέτου, δηλαδή, τόσο στα θέματα της οικονομικής διακυβέρνησης, όσο και σ΄εκείνα των ευρωμηχανισμών για την αντιμετώπιση των κρίσεων.           
Nooz.gr       

2 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

"Οι θυσίες μας αναγνωρίζονται από όλους"

Γιωργάκη έχεις κάνει ένα λάθος. Έχεις μπερδέψει το κτητικό. Όχι "μάς", "σάς" να λες. Τις θυσίες ο κόσμος τις έκανε και τις κάνει, όχι εσύ και το σινάφι σου. Γι΄αυτό όταν μιλάς για θυσίες να χρησιμοποιείς το "σας" κι όχι το "μας". Το κατάλαβες, θέλω να ελπίζω!

Καλησπέρα Γιάννη

ΒΑΣΙΛΗΣ είπε...

Όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται σήμερα, ότι όλες αυτές οι θυσίες γίνονται για τη διάσωση των αγορών-τραπεζών.Τα κράτη(δηλαδή οι λαοί)έρχονται πλέον σε δεύτερη μοίρα,προέχουν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των πολυεθνικών.Όπως πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο έτσι και η δική μας αγωνίζονται για να σώσουν ένα τραπεζικό σύστημα που είναι απ΄τη φύση του καταδικασμένο να καταρρεύσει.Και αυτό γιατί λειτουργεί ενάντια στο κοινό και συλλογικό συμφέρον,ενάντια στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη.Αν λοιπόν θέλουμε να επιβιώσουμε ως ανθρωπότητα η ευχή μας θα πρέπει να είναι, η κατάρρευση αυτού του ολέθριου για τον πλανήτη σύστημα..