Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ !...

(ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ)Ο πρωθυπουργός πήγε στις Βρυξέλλες για να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καθαρά ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των κρατών μελών της Ε.Ε., στις περιπτώσεις που έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για το απαύγασμα των συζητήσεων, των αναζητήσεων, αλλά και των πειραματισμών, που υπήρξαν με αφορμή, αλλά και την εμπειρία της Ελλάδας.
Στην προχθεσινή σύνοδο κορυφής αποφασίστηκε η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, κάτι που ο Παπανδρέου ζήτησε και πρόβαλλε από την πρώτη στιγμή, αλλά οι δεξιοί ηγέτες της Ε.Ε. (με πρωτοστατούσα – πάντα – τη γερμανίδα πρωθυπουργό) επέμεναν και κατάφεραν να βάλουν στο παιχνίδι, στην περίπτωση της χώρας μας και το Δ.Ν.Τ....

Τότε, πριν 7, περίπου, μήνες, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός έδινε τις μεγάλες μάχες στην Ευρώπη, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, πήγε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κι έφυγε άπρακτος, μιας και κανείς δεν τούδωσε σημασία. Οι ομοϊδεάτες του πρότειναν και πέρασαν αυτό που ήθελαν, δηλαδή το μοντέλο της τρόικας…
Κι ενώ ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κάθισαν κι έκαναν μια σκληρή και άνιση διαπραγμάτευση μ΄ όλο το δεξιομάνι της Ευρώπης, ο Αντωνάκης, ξεχνώντας τους δικούς του, τάβαλε, στη συνέχεια, με τον Γ. Παπανδρέου για το μνημόνιο που υπογράφηκε.

Τώρα, κατά τη διαδικασία των συζητήσεων και των αποφάσεων για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., ο Παπανδρέου αγωνίστηκε στις Βρυξέλλες, για μια ακόμα φορά, για το συμφέρον της χώρας και κονταροχτυπήθηκε με το αφάν – κατέ της ευρωπαϊκής Δεξιάς.
Παράλληλα, ο εγχώριος αντιπρόσωπός της, πήγε κι αυτός στη βελγική πρωτεύουσα, συμμετείχε (την παραμονή) στη σύνοδο του Ε.Λ.Κ., δεν έβγαλε άχνα για το σχέδιο που παρουσίασε η Μέρκελ και πρόβλεπε την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τα κράτη που παραβαίνουν τους δημοσιονομικούς κανόνες, για όλα τα ζητήματα που συζητούνται σε επίπεδο ΄Ενωσης, έφυγε, πάλι, άπρακτος και γυρίζοντας στην Ελλάδα, άρχισε να εκτοξεύει κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού γι΄ αυτά που αποφασίστηκαν !
΄Ολοι μας, παρακολουθούμε έκπληκτοι και εξοργισμένοι, την ανισόρροπη πολιτική συμπεριφορά του δοτού αρχηγού της Ν.Δ., ο οποίος ανίκανος να πράξει οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα, σ΄ αυτή την κρισιμότερη συγκυρία της ιστορίας της, επιδίδεται σ΄ ένα αχαλίνωτο κρεσέντο ανευθυνότητας και λαϊκισμού, δρώντας υπονομευτικά στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας και απομάκρυνσης από το χείλος της χρεοκοπίας, στο οποίο την έφεραν (μαζί μ΄ αυτόν) οι εγκληματικά αδέξιοι δεξιοί.
Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται όλο και εναργέστερη η εικόνα, ενός πολιτικού δίπολου : του σοβαρού, σκληρά αγωνιζόμενου και ακούραστα προσπαθούντος πρωθυπουργού, από τη μια και του ανεύθυνου, όσο και ανίκανου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απ΄ την άλλη. Του Γιώργου Παπανδρέου, δηλαδή, και του Αντωνάκη Σαμαρά !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: