Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Άνθιμος ή Λάνθιμος;

Το βράδυ της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου, υπήρξα αυτόπτης μάρτυς στη σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Λευκού Πύργου (Αριστοτέλους) του Τέλλου Φίλη, υπεύθυνου του Seven Film Gallery (επί της Αλεξ. Σβώλου), επειδή υποβλήθηκε εναντίον του μήνυση για εξύβριση!
Η ιστορία έχει ως εξής: νέα γυναίκα, πελάτισσα του Seven επιτέθηκε φραστικά, με οξύτατους χαρακτηρισμούς, εναντίον άλλης πελάτισσας που θέλησε να νοικιάσει την βραβευμένη και παινεμένη από τον εγχώριο και ξένο Τύπο ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας».... Η λεκτική επίθεση ήταν τόσο δριμεία ώστε ο Φίλης αναγκάστηκε να ζητήσει από την επιτιθέμενη να βγει από το κατάστημα. Τότε εκείνη ειδοποίησε την αστυνομία δηλώνοντας ότι θα υποβάλει μήνυση για εξύβριση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο Φίλης στο Αυτόφωρο!
Κατά πληροφορίες, μέλη μιας 'οργάνωσης' ή ομάδας, που αποφασίζει για λογαριασμό μας τι είναι ηθικό και τι πρέπει να βλέπουμε, να διαβάζουμε, να ακούμε κτλ., πηγαίνουν σε όλα τα καταστήματα Seven και δημιουργούν ανάλογα περιστατικά.
Είναι προφανές ότι η πρόσφατη μεγαλαυχία του προκαθήμενου της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ότι μπορεί Αυτός να ορίζει ποιος θα εκλεγεί Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ποιος όχι ενθαρρύνει την αμφισβήτηση ελευθεριών που προβλέπονται από το Σύνταγμά μας. Όλοι οι πολίτες έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζουμε τι είδος Τέχνης μας ευχαριστεί. Και η αμφισβήτηση αυτής της ελευθερίας είναι πρακτική φασιστική, που δεν πρέπει να περάσει.
Μπορεί να δεχθεί η Θεσσαλονίκη του 2010 μια τέτοια πρακτική; Ο καθένας καλείται να δώσει την απάντησή του.
Ενημερώστε τους φίλους σας που θέλουν να ζουν σε μια πόλη όπου υφίσταται ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών. Ο σκοταδισμός δεν μπορεί να έχει θέση στη Θεσσαλονίκη του 21ου αιώνα.
tvxs.gr

1 σχόλιο:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Δεύτερη φορά σε μια μέρα που με κάνεις έξαλλη!
Λάνθιμος είπαμε!
Κατά την ταπεινή γνώμη, μιας μεγάλης γυναίκας που έπρεπε να είναι αποβλακωμένη από το λόγο του "αντιπροσώπου"!
Ευτυχώς ανθίσταμαι!

Την αγάπη μου!