Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ !...

 ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ: ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ !...                 Όλα τα δεδομένα στο τραπέζι έβαλε ο Γ. Παπανδρέου, για το χθες, το σήμερα και το αύριο. Κανείς, πια, μετά την χθεσινοβραδινή συνέντευξη δεν μπορεί να πει πως δεν γνωρίζει, πρώτον, ποιοι οδήγησαν την οικονομία στην χρεοκοπία και τη χώρα στην ανυποληψία, δεύτερον, τι είχε ν΄ αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνοντας πριν ένα χρόνο και πως αναγκάστηκε να πάρει τον μονόδρομο του μνημονίου με την τρόικα και τρίτον, τι οράματα και τι επιδιώξεις υπάρχουν για το μέλλον, το άμεσο για το ξεπέρασμα της στενωπού της λιτότητας και το μεσοπρόθεσμο με τη νέου τύπου ανάπτυξη.
Από σήμερα οι διεργασίες μέσα στο εκλογικό σώμα, οι προβληματισμοί, οι απορίες και οι συνθέσεις του λαού, γίνονται υπό άλλες προϋποθέσεις, με άλλους όρους κι είναι σίγουρο, πως θα έχουν διαφορετική κατάληξη από την μέχρι χθες διαφαινόμενη. Η εμπεδωμένη, λίγο – πολύ, αντίληψη περί χαλαρής ψήφου, περί ανέξοδης και χωρίς συνέπειες επιλογής, είναι βέβαιο, πως θ΄ αλλάξει.........

Δεν χρειάζονται αναλύσεις επί αναλύσεων για να καταδειχθεί η πορεία των πραγμάτων και η φορά τους. Οι αντιδράσεις των μέχρι χθες αλωνιζόντων το γήπεδο της προεκλογικής διαπάλης, αποδεικνύουν την καθοριστικότητα και την ευστοχία της πρωθυπουργικής παρέμβασης. Το ετερόκλητο μπλοκ του άκρατου και αμοραλιστικού λαϊκισμού ωρύεται, θορυβημένο και αιφνιδιασμένο, καθώς τα μέλη του είχαν πιστέψει πως θα πορεύονταν, μέχρι τέλους, χωρίς αντίπαλο και χωρίς αντίλογο.

Οι μέρες που θ΄ ακολουθήσουν θάναι γεμάτες από σκληρές αντιπαραθέσεις. Τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο περιφέρειας και Δήμου : το ΠΑΣΟΚ περνάει στην αντεπίθεση, οπλισμένο με τις αλήθειες των γεγονότων και τη ρεαλιστικότητα των οραμάτων. Για μια Ελλάδα, οριστικά μακριά από τον κίνδυνο της κατάρρευσης και της καταστροφής, ενταγμένη σε μια καινούργια πορεία δημιουργίας, ανάτασης και προόδου.
Σ΄ αυτή την αναμέτρηση οι πολιτικοί και οι κομματικοί φορείς της χρεοκοπίας θα ξεσκεπαστούν και – στην κάλπη – θα συντριβούν !
Ο λαός με ώριμη σκέψη και υπεύθυνη στάση, θα δώσει το πράσινο φως για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της τιτάνιας προσπάθειας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: