Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Επιδημία χολέρας στην Αϊτή

Περισσότερα από 250 άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στην Αϊτή εξαιτίας της επιδημίας χολέρας που ξέσπασε στη νήσο ενώ πάνω από τρεις χιλιάδες νοσηλεύονται, όπως έχει ανακοινωθεί από τις υγειονομικές αρχές.
Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην περιοχή Αρτιμπονιτέ (βόρεια) και οι υπόλοιπο στο κέντρο της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Γκάμπριελ Τιμοτέ.........
Σύμφωνα με γιατρούς των νοσοκομείων της περιοχής Αρτιμπονιτέ "δεν μπορεί να συνεχίσει η θαραπεία των ατόμων που έχουν προσβληθεί με χολέρα στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται και ασθενείς με διάφορες άλλες νόσους γιατί η χολέρα θα επεκταθεί ανεξέλεγκτα. Χρειάζονται ειδικά κέντρα νοσηλείας της συγκεκριμένης αυτής νόσου".
Η οργάνωση Γιατροί χωρίς Σϋνορα της Ισπανίας υποσχέθηκαν να εγκαταστήσουν ένα μεταφερόμενο νοσοκομείο στο Σεν Μαρκ όπου θα μεταφερθούν όλοι οι ασθενείς με χολέρα, διαβεβαίωσαν τοπικοί γιατροί.
Επιπλέον, πέντε κρούσματα χολέρας εντοπίστηκαν στο Πορτ-ο-Πρενς, ανέφεραν Αϊτινοί αξιωματούχοι και στελέχη της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας. Να σημειωθεί ότι είναι τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα από το ξέσπασμα της επιδημίας.
Οι πέντε ασθενείς προσβλήθηκαν από την ασθένεια στην περιοχή όπου σημειώθηκε το ξέσπασμα, Αρτιμπονίτ, βόρεια της πρωτεύουσας, και κατόπιν ταξίδεψαν στο Πορτ-ο-Πρενς, όπου εκδηλώθηκαν τα συμπτώματα.      Τvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: