Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Πολεμοχαρής αυτοκρατορία των βαρβάρων οι ΗΠΑ»

«Αυτοκρατορία βαρβάρων» και «πολεμοχαρής αυτοκρατορία» χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, σε ομιλία του ενώπιον χιλιάδων Κουβανών με την ευκαιρία της 50ης επετείου της ίδρυσης των Επιτροπών υπεράσπισης της Επανάστασης. «Ο καπιταλισμός δεν έχει καμία ηθική αξία», τόνισε.
Σημειώνεται ότι οι Επιτροπές υπεράσπισης της Επανάστασης είναι η σημαντικότερη και πλέον πολυπληθή οργάνωση στην Κούβα αφού αποτελείται από 8 εκατομμύρια μέλη σε συνολικό πληθυσμό στη νήσο 11,3 εκατομμύρια....
«Η επανάστασή μας είχε να αντιπαρατεθεί με την πλέον ισχυρή αυτοκρατορία του κόσμου, την αυτοκρατορία των γιάνκηδων. Είναι μια αυτοκρατορία βαρβάρων και πολλοί από τους ηγέτες της ήταν πραγματικά βάρβαροι...Είναι η πλέον πολεμοχαρής αυτοκρατορία", δήλωσε ο 84χρονος Φιντέλ, ντυμένος με τα γνωστά στρατιωτικά ρούχα.
Ο Κάστρο η χώρα του οποίου υφίσταται επί 48 χρόνια το αμερικανικό εμπάργκο, μίλησε για τρία τέταρτα της ώρας στη μεγάλη συγκέντρωση, και στη στυνέχεια εκφώνησε ομιλία, με κάποια δυσκολία, και σχεδόν αυτοσχεδιάζοντας, για μισή ώρα ακόμα μπροστά στο Μουσείο της Επανάστασης, όπου ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1960 την ίδρυση των Επιτροπών υπεράσπισης της Επανάστασης.
«Ο καπιταλισμός δεν έχει καμία ηθική αξία, ούτε δεοντολογική, όλα είναι εμπόριο. Δεν μπορεί να διαπαιδαγωγείται ένας λαός κατ' αυτόν τον τρόπο γιατί μετατρέπεται σε εγωιστή και κακοποιό», τόνισε ο Φιντέλ Κάστρο.
Ο Κάστρο μίλησε για 45 λεπτά στη μεγάλη συγκέντρωση, και στη συνέχεια εκφώνησε ομιλία, για μισή ώρα ακόμα μπροστά στο Μουσείο της Επανάστασης, όπου ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1960 την ίδρυση των Επιτροπών υπεράσπισης της Επανάστασης.       tvxs.gr      

Δεν υπάρχουν σχόλια: