Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Κylie Minogue: Aκαταμάχητη Αφροδίτη

Η μίνι ιέρεια της ποπ επιστρέφει με καλοκαιρινό χορευτικό δίσκο και νέο look που παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα                                                                   Κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ως τέτοιο συστήθηκε η Κάιλι στον κόσμο της μουσικής πριν από 23 χρόνια. Βέβαια, κάθε άλλο παρά συνηθισμένη ήταν, καθώς από 11 ετών έπαιρνε μικρούς ρόλους σε σαπουνόπερες της Αυστραλίας - στην οποία και γεννήθηκε. Δηλαδή την εποχή που άλλα κορίτσια άγχονται για το πέρασμα στο γυμνάσιο, εκείνη έκανε δημόσιες σχέσεις.
Η επιτυχία τής χτύπησε την πόρτα πριν συμπληρώσει τα 20, αλλά κάποιοι άργησαν να πειστούν για το τσαγανό της. Τελικά την παραδέχτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν τραγούδησε με τον συμπατριώτη της Νικ Κέιβ το «Where The Wild Roses Grοw». Με τη συνεργασία αυτή κατάφερε να αποδείξει ότι δεν ήταν ικανή μονάχα για ευχάριστη ποπ μουσική με ημερομηνία λήξης αλλά και για τέχνη που ξεφεύγει από κάθε εμπορικό πλαίσιο. Κατόπιν, στις αρχές της προηγούμενής μας δεκαετίας, ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός: τα άσματα «Can't Get You Out of My Head» και «Spinning Around» την οδήγησαν στην κορυφή της mainstream ποπ....
Τα δε βιντεοκλίπ για τα συγκεκριμένα τραγούδια -εκείνο με το αλλοπρόσαλλο άσπρο φόρεμα-κουκούλα και το άλλο με το μικροσκοπικό χρυσό σορτσάκι- έκαναν τους άντρες να παραμιλούν και τις γυναίκες να κρατούν σημειώσεις.
Η Κάιλι ήταν στον κολοφώνα της δόξας της και ξαφνικά, το 2005, όλα άλλαξαν. Η είδηση για τον καρκίνο του μαστού έσκασε σαν βόμβα, σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη και παρακίνησε ακόμα και τον τότε πρωθυπουργό της Αυστραλίας να εκφράσει γραπτώς τη συμπαράστασή του. Στη συνέχεια η Κάιλι έκανε εγχείρηση, χημειοθεραπείες και μια δήλωση με την οποία ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της ασθένειας είχε αρχίσει καθυστερημένα εξαιτίας μιας λανθασμένης αρχικής διάγνωσης.
Σήμερα, στα 42 της, είναι ακμαία και δημιουργική. Το καινούργιο άλμπουμ της λέγεται «Aphrodite» και θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της στην πρώτη γραμμή της χορευτικής ποπ. Μπαλάντες δεν υπάρχουν σ' αυτό· μόνο χαρούμενα τραγούδια που αναμένεται να βρουν τον δρόμο για τα ραδιόφωνα και τα καλοκαιρινά κλαμπ. Μάλιστα το πρώτο single του δίσκου («All Τhe Lovers») έχει ήδη φτάσει στον προορισμό του...         Βύρων Κριτζάς    kathimerini.gr            

Δεν υπάρχουν σχόλια: