Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

CIA: Εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ δεν έχουν πληροφορίες για τον Μπιν Λάντεν


Εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ δεν έχουν ακριβείς πληροφορίες όσον αφορά το μέρος στο οποίο πιθανώς να βρίσκεται ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, μολονότι πιστεύεται ότι είναι στο Πακιστάν, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήρθε στα χέρια των αμερικανών αξιωματούχων "η τελευταία ακριβής πληροφορία για το πού μπορεί να βρίσκεται" ο Μπιν Λάντεν, δήλωσε ο Πανέτα σε πρόγραμμα του αμερικανικού δικτύου ABC. "Έκτοτε είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε οποιαδήποτε πληροφορία όσον αφορά την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκεται", σημείωσε. "Κρύβεται, όπως είναι προφανές, πολύ βαθιά (...) βρίσκεται σε κάποια περιοχή όπου ζουν φυλές στο Πακιστάν".


Όσον αφορά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ο Πανέτα έδωσε μια πολύ συγκρατημένη απάντηση, λέγοντας ότι "οι Ταλιμπάν δείχνουν να γίνονται ισχυρότεροι. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι εμείς υπονομεύουμε την ηγεσία τους και αυτό πιστεύω δείχνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση".                                                                                        Νοοz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: