Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μήνυμα αναγέννησης έστειλε ο Παπανδρέου


"Στόχος μας είναι να φύγουμε από την επιτήρηση, από την κηδεμονία", διεμήνυσε από τη βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα. Σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα εξέλθει από την κρίση και την επιτήρηση με πέτρες, διότι "η βία ενισχύει την αναξιοπιστία της χώρας μας": "Θα φύγουμε όταν θα έχουμε βάλει τάξη στη χώρα μας", είπε και κάλεσε σε συστράτευση τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

"Πάμε να αναγεννήσουμε την πατρίδα- ή τώρα ή ποτέ", τόνισε. "Ούτε φυγομαχούμε, ούτε φυγοπονούμε. Αποκαλύψαμε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας μας. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας", είπε και πρόσθεσε: "Δεν μας φοβίζει το πολιτικό κόστος- πολιτικό κόστος έχει όποιος δεν αναμετριέται με τα προβλήματα".
Ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης τόνισε ότι μας δίνει "την ηρεμία που έχουμε ανάγκη για να αφοσιωθούμε στις μεγάλες αλλαγές- για να μην ασχολούμαστε με τις αιτιάσεις των δημοσιογράφων, τις ορέξεις των κερδοσκόπων". "Αλλάζουμε το πολιτικό σύστημα σε όλους τους τομείς", υπογράμμισε: "Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό, τι χρειάζεται στο χρόνο που χρειάζεται για να αναγεννηθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες να νιώθουν ασφαλείς στην πατρίδα τους".

"Σας καλώ να αντισταθούμε σε πρακτικές που μας καθηλώνουν".......

τόνισε προς την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αναδειχθεί ό,τι καλύτερο έχει ο ελληνισμός- σε πολιτισμό, ιδέες, καινοτομία, περιβάλλον, ομορφιά και προϊόντα.Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι "για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε χρόνο- και ο μηχανισμός μας το δίνει". "Δείτε που θα βρισκόμασταν εάν δεν πετυχαίναμε τη συγκρότηση του μηχανισμού", διερωτήθηκε, ενώ παραδέχθηκε ότι "υπάρχει φόβος", αφήνοντας αιχμές για τα δελτία ειδήσεων και τη μετρολογία.Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί τις λεπτομέρειες του προγράμματος τριετίας που θα συναποφασιστεί με την τρόικα, σημειώνοντας εμφατικά ότι "θα αξιοποιήσουμε αυτή την κατάσταση για να βάλουμε τάξη". Διεμήνυσε, δε, ότι "θα προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους της κοινωνίας μας. Θα δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας".

Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους εναντίον της ΝΔ λέγοντας ότι άκουσε μία "συγγνώμη", την οποία χαρακτήρισε "ομολογία αμαρτιών", που δεν αφορούσε το παρόν. "Συγγνώμη σημαίνει είμαι έτοιμος να αλλάξω, αυτό δεν το άκουσα ούτε το είδα", είπε.
"Απευθύνομαι στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, δεν θα υπερβούμε τα προβλήματα εάν δεν κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια. Να δώσουμε ένα συλλογικό όρκο", τόνισε ο κ. Παπανδρέου.Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής της περιόδου, κάνοντας λόγο για μίαν "άθλια απογραφή" και για κακοδιαχείριση καθ' όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της.Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: