Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: "Γνώμονας το εθνικό συμφέρον"


"Τα άμεσα έκτακτα μέτρα είναι η ισχυρή γέφυρα για να περάσουμε σε μεγάλες αλλαγές. Να διασφαλίσουμε τη ζωή του κάθε πολίτη και ότι η ανάπτυξη θα είναι δυναμική σε μια πιο δίκαιη κοινωνία. Και εμείς, εδώ, από αυτό θα κριθούμε, και θα κριθούμε θετικά, γιατί θα τα καταφέρουμε" είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,σημερα το βράδυ τονίζοντας ότι γνώμονας των αποφάσεών μας είναι το εθνικό συμφέρον.                                                                          "Θα πράξουμε ό,τι χρειαστεί για τη σωτηρία της χώρας"                                                                                                                      "Οι στόχοι μας για μια Ελλάδα διαφορετική, είναι σήμερα πιο ζωντανοί, πιο επιτακτικοί, εθνικά αναγκαίοι" είπε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι "δυστυχώς δικαιωθήκαμε ιστορικά και πανηγυρικά για τις ασθένειες του πολιτικού συστήματος, του δημόσιου τομέα, του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου".
"Αυτά εξέθεσαν την Ελλάδα στους άγριους ανέμους μιας φοβισμένης και κερδοσκοπικής παγκόσμιας αγοράς" υπογράμμισε.
Ακολούθως, τόνισε ότι "δίνουμε τη μάχη για να ανταποκριθούμε σε πέντε στόχους ταυτόχρονα":.....
  • τη σωτηρία της χώρας και την προστασία των πολιτών
  • την έξοδο από την κρίση με σιγουριά και ασφάλεια
  • τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την αλλαγή της παραγωγικής δομής της χώρας
  • τη δρομολόγηση μιας ανάπτυξης βιώσιμης, πράσινης και
  • την κοινωνική δικαιοσύνη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι αυτές τις μέρες "πρακτικές του παρελθόντος, αλλά και εγκληματικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, μας υποχρεώνουν να δίνουμε μια μάχη επιβίωσης και καλούμαστε να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις, όσο δύσκολες και επώδυνες κι αν είναι".
"Θα πράξουμε ό,τι χρειαστεί για τη σωτηρία της χώρας. Αυτή την εντολή έχουμε λάβει. Δεν φυγομαχούμε. Η ιστορία μάς έχει δείξει ότι αναλαμβάνουμε πάντα τις ευθύνες μας" είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συνέχεια στη δημιουργία του μηχανισμού "που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία την από δω και πέρα πορεία μας".
Ο ίδιος τόνισε ότι "από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, βλέπουμε ότι οι αλήθειες που στην αρχή είπαμε και κανείς δεν ήθελε να ακούσει, αποτελούν κοινές παραδοχές" και πρόσθεσε ότι "θα περάσουμε πολλές δυσκολίες, αλλά θα τα καταφέρουμε, οι συμπολίτες μας μπορούν να είναι πλέον βέβαιοι ότι, βήμα-βήμα αποτρέψαμε τα χειρότερα, και τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε στέρεη βάση".          "Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι συζητήσεις με τους εταίρους μας και το ΔΝΤ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Θα αφήσουμε πίσω μια περίοδο δικαιολογημένης ανασφάλειας και απερίσπαστοι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας" είπε ο Πρωθυπουργός.           ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: