Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Όταν θέλει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια…

Όταν όλοι οι Έλληνες σφίγγουν το ζωνάρι και υποχρεώνονται σε νέους άμεσους ή έμμεσους φόρους ορισμένοι ζουν πλουσιοπάροχα με δημόσιο χρήμα, παρέχοντας δήθεν τη δυναμική τους, αλλά όχι υπηρεσίες, προς όφελος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.
Δεν καταλαβαίνουμε πως η κυβέρνηση ζητά από όλους μας να κάνουμε και νέες θυσίες ως Ιφιγένειες και συγχρόνως να χρηματοδοτεί ΜΚΟ και άλλες οργανώσεις με εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ώστε να κάνουν τη ζωή του Μίδα.
Και όταν λέμε ΜΚΟ εννοούμε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Δηλαδή οργανώσεις που δεν έχουν δημιουργηθεί από το κράτος. Αλλά ακόμα και κρατικές να ήταν ορισμένες ή να μετατρέπονται σε ΝΠΔΔ με διατάγματα και αποφάσεις, δεν δικαιολογείται η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος που πληρώνουμε όλοι μας.
Είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοιο πλούτο να κατασπαταλιέται και όχι να δίνεται σε υπηρεσίες για τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Ο εντοπισμός τους πανεύκολος γιατί στα κιτάπια των υπουργείων φιγουράρουν πρώτες-πρώτες.
Και μην ακούσουμε τη δικαιολογία ότι μέσω αυτών διανέμεται το χρήμα σε άλλες οργανώσεις γιατί αυτό δεν ισχύει παρά μόνο σε ένα μικρό μέρος αν γίνεται και για τα μάτια του κόσμου, ενισχύοντας το νταβατζηλίκι ψευτοπαραγόντων!!!         "Ακίδα"  

Δεν υπάρχουν σχόλια: