Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Eνα μικρο θετικο βημα για τη δημοσια υγεια.


«Όπως είχαμε δεσμευθεί, για μας η Κοινωνική Πρόνοια και η Υγεία είναι προτεραιότητα και ήδη παραδίδουμε 77 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία ώστε να μπορεί να αναβαθμιστεί η Δημόσια Υγεία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι συνοδευόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά βεβαίως και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που άοκνα δούλεψαν τις τελευταίες εβδομάδες για να μπορέσουμε να προσφέρουμε και πάλι τις απαραίτητες υπηρεσίες στους ασθενείς και ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως είχαμε δεσμευτεί.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, για μας, η κοινωνική πρόνοια, η υγεία, είναι προτεραιότητα. Ήδη, παραδίδουμε 77 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στους ασθενείς, στα νοσοκομεία, ώστε να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία.
Για μας, είναι βασική προτεραιότητα να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής, σίγουρος για την υγεία του. Θέλω επίσης να τονίσω, ότι με τους στόχους αυτούς, αναδεικνύουμε ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη.
Την επόμενη χρονιά θα μπορέσουμε να στελεχώσουμε ακόμα περισσότερο τα νοσοκομεία μας. Όπως έχουμε πει, έχουμε δεσμευτεί για την πρόσληψη τουλάχιστον 1.000 γιατρών, ενώ θα κάνουμε διαγωνισμό για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών. Και αυτό σημαίνει ότι η δημόσια υγεία θα είναι πολύ πιο προσβάσιμη και ποιοτική για τους πολίτες της χώρας μας.
Θέλω αυτές τις μέρες να δώσω όλες τις ευχές μου στους ασθενείς, αλλά και σε όλους όσοι απασχολούνται στον τομέα της υγείας, που εργάζονται για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο ανθρώπινο μπορούν, στους ασθενείς, στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Χρόνια σας πολλά”.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: