Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Δικοί τους οι πόλεμοι - Δικοί μας οι νεκροί !

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr  Οι  πρωτοφανείς τυφλές εγκληματικές επιθέσεις και το αιματοκύλισμα στο κέντρο του Παρισιού και τη Βηρυτό από τους φονιάδες με αναφορά στο «Ισλαμικό Kράτος», σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, απειλεί να βυθίσει σε μα νέα σκοτεινή περίοδο ολόκληρη την Ευρώπη.  Το σοκ της επίθεσης είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Και πάνω σε αυτό το συναίσθημα του θρήνου και της οργής επενδύουν για μια ακόμα φορά τα μαύρα κοράκια της ΕΕ και της ακροδεξιάς, για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες γα το μακελειό....


Γιατί η ευθύνη για τις τυφλές δολοφονικές επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι την Παρασκευή 13/11 βαραίνει πρώτα και κύρια τις ηγεσίες των ιμπεριαλιστικών κρατών της Ευρώπης ανάμεσά τους την αιματοβαμμένη, ιμπεριαλιστική και πολεμοκάπηλη κυβέρνηση του Ολάντ.
Από το 2001 που οι ΗΠΑ με τη «συμμαχία των προθύμων» κήρυξαν τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» έχουν καταστραφεί από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη και τώρα τη Συρία με εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους νεκρούς και πρόσφυγες. Το μίσος λιπάνθηκε με τους πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς Ιρακινούς, στρατιώτες και κυρίως αμάχους, σε ένα πόλεμο που κήρυξε ο Μπους στο όνομα του Θεού και προς εύρεση των όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν που δε βρέθηκαν και δεν υπήρχαν ποτέ. Με το αίμα των Λίβυων αμάχων, που έρευσε και ρέει ακόμη, στην δολοφονική επιχείρηση της Γαλλίας και των άλλων χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που κομμάτιασαν το δεύτερο κοσμικό κράτος μετά το Ιράκ. Με τους 700.000 νεκρούς στη Συρία και τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων προσφύγων στο μακελειό της διάλυσης μιας τρίτης αραβικής χώρας, που δημιουργούν οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ρωσίας.
Αυτή η αδιανόητη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, μαζί με τα πετροδολλάρια των φριχτών μοναρχιών του Κόλπου, πιστών σύμμαχων τη Δύσης, αλλά και την ποικιλόμορφη βοήθεια από την Τουρκία του Ερντογάν, γέννησαν και θέριεψαν αντιδραστικά σκοταδιστικά φαινόμενα όπως το ISIS .

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι σύντροφοι μας από το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα (NPA) στη Γαλλία: «Αυτή η άθλια βαρβαρότητα στο κέντρο του Παρισιού συναντά την εξίσου τυφλή βία και τις πιο θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν από τη γαλλική πολεμική αεροπορία στη Συρία μετά από τις αποφάσεις του Φρανσουά Ολάντ και της κυβέρνησής του». Γι' αυτό είναι καθαρή υποκρισία ο Ολάντ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές ηγέτες να καταγγέλλουν την «τυφλή βία των τρομοκρατών».
Ταυτόχρονα, είναι αντιδραστική η απόφαση του Ολάντ με τη στήριξη Σαρκοζί και Λεπέν, να κηρύξει τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καταργώντας δημοκρατικές ελευθερίες με την απαγόρευση συγκεντρώσεων και λογοκρισία του τύπου. Στεκόμαστε στο πλευρό των συντρόφων του NPA που δηλώνουν ότι «αρνούμαστε κάθε εθνική ενότητα με τους υπεύθυνους των πολέμων, την αστική τάξη, τον Ολάντ, τον Σαρκοζί και τη Λεπέν».
Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να καταπνίξουν την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου και το εξιλαστήριο θύμα τους είναι οι μουσουλμάνοι. Εμφανίζουν τους πρόσφυγες που φεύγουν για να σωθούν από τους ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς στη Μ. Ανατολή και την τυφλή βία του Ισλαμικού Κράτους ως «απειλή εισβολής τζιχαντιστών». Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η ΕΕ- Φρούριο που βομβαρδίζει στα τυφλά αμάχους και πνίγει μικρά προσφυγόπουλα με τις οικογένειες τους στα νερά της Μεσογείου είναι η μοναδική απειλή μέσα στα σύνορα της και έξω από αυτά.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της προς τους συγγενείς και αγαπημένους των αδικοχαμένων θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι και τη Βηρυτό. Θρηνούμε για αυτούς, όπως θρηνούμε για τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες  του Ιράκ, της Συρίας, του Αφγανιστάν και της Λιβύης. Για τους εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ της ειρήνης που δολοφονήθηκαν  στην Άγκυρα ή το Σουρούτς από την συνεργασία Ισλαμικού Κράτους με τι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Για τους χιλιάδες πρόσφυγες που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου έξω από την Μυτιλήνη ή την Λαμπεντούζα. Και φωνάζουμε με όλη μας την δύναμη μαζί με τους συντρόφους μας στην Γαλλία, την Τουρκία, το Κουρδιστάν, την Συρία και παντού αλλού όπου οι φονικές αρμάδες των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων φασιστών και στρατοκρατών κάθε είδους δολοφονούν αθώους ανθρώπους και  αγωνιστές. Ο πόλεμος δικός σας οι νεκροί δικοί μας!

Αλλά αυτό δεν φτάνει. Οι λαοί θα σηκώσου το δικό τους τείχος  ενάντια στο σκοτάδι των   ιμπεριαλιστικών  πολέμων, της ανείπωτης φτώχιας και τα καπιταλιστικής κρίσης, της κατάστασης  «έκτακτης  ανάγκης», του φασισμού κάθε είδους! Μόνο ένας νέος γύρος των επαναστατικών αγώνων θα απαλλάξει την ανθρωπότητα  από τους ιμπεριαλιστές φονιάδες και ατ τέρατα που γεννούν και εκτρέφουν.

 Παλεύουμε να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί Αμερικανών, Γάλλων Ρώσων στην Μ. Ανατολή. Να σταματήσει η χρηματοδότηση και η ενίσχυση του ISIS. Να υπάρχει ελεύθερη και ασφαλής διέλευση των προσφύγων. Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου. Καλούμε την κυβέρνηση Τσίπρα να απεμπλακεί άμεσα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» και να μην παρέχει καμιά διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.
Συνυπογράφουμε με τους συντρόφους μας του ΝΡΑ «Η μόνη απάντηση στους πολέμους και την τρομοκρατία είναι η ενότητα των εργαζομένων και των λαών, πέρα από την καταγωγή τους, το χρώμα τους δέρματός τους, τη θρησκεία τους, πέρα από σύνορα, προκειμένου να πολεμήσουν εναντίον όλων εκείνων που θέλουν να φιμώσουν και να τους υποτάξουν, για ένα τέλος με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη βαρβαρότητα».
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: