Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ  «Απόψε μας απαγόρευσε ο αλαζονικός κ. Τσίπρας την ελευθερία γνώμης. Όποιος δεν ψηφίσει Προϋπολογισμό και ψηφίσει Πρόεδρο ο κ. Τσίπρας θα τον θεωρήσει εξωνημένο. Διέγραψε τη λέξη συνείδηση από τους Βουλευτές», απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε αν ο Προϋπολογισμός δεν ψηφιστεί από 180 βουλευτές να υπάρξει συνεννόηση για εθνικές εκλογές. «Τέτοια βάναυση προσβολή δεν έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Οι βουλευτές κατάλαβαν τι αντιπροσωπεύετε...
Οι βουλευτές δεν θα δεχθούν να τρομοκρατηθούν».
Ω ναι! Αυτά είπε ο Μέγας Υπερασπιστής της συνείδησης των βουλευτών, της ελεύθερης βούλησης των βουλευτών, της ελεύθερης ψήφου. Αυτά είπε ο Μέγας Μαχητής της τρομοκράτησης των βουλευτών.
Δεν είναι, όμως, μόνος του στον αγώνα για την υπεράσπιση της ψήφου κατά συνείδηση από τους βουλευτές. Έχει στο πλευρό του τον έτερο Μέγα Δημοκράτη Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος «ερωτηθείς για τις φήμες περί χρηματισμού βουλευτών και εξαγοράς συνειδήσεων εν όψει της ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε αθλιότητα την όλη ιστορία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης της ανεξάρτητης, διαφανούς και κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών».
Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούν να μας τρελάνουν αυτοί οι δύο. Κοιτάξτε ποιοι τολμούν σήμερα να υπερασπίζονται τη ΒΟΥΛΕΥΤΙKΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ:
Την Πέμπτη 6/5/10 η Ντ. Μπακογιάννη ψηφίζει «ναι» στο μνημόνιο και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με εντολή Σαμαρά.
Την Κυριακή 10/11/2013 η Θ. Τζάκρη υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή και αμέσως διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με εντολή του Ευ. Βενιζέλου.
Ενδιάμεσα σε αυτές τις δύο διαγραφές είχαμε και άλλες. Μέσα σε μόλις 4 μήνες του 2012 είχαμε τις διαγραφές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: Μίμη Ανδρουλάκη, Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκου, Μάρκου Μπόλαρη, Αντζελας Γκερέκου, Θόδωρου Παραστρατίδη, Μιχάλη Κασσή, ενώ από τη ΝΔ διεγράφησαν οι : Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργος Κασαπίδης. Κάπου εκεί ενδιάμεσα διεγράφη και ο Χρήστος Ζώης.
Αυτά όσον αφορά στο σεβασμό που δείχνουν εμπράκτως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ψήφο κατά συνείδηση των βουλευτών. Όμως δεν αρκούν αυτά. Ο Ευ.Βενιζέλος καταφέρθηκε και εναντίον της «σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης της ανεξάρτητης, διαφανούς και κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών».
Τι ακριβώς όμως είναι η εντολή για «κομματική πειθαρχία» πριν από κάποια ψηφοφορία στη Βουλή; Είναι ακριβώς μια σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης της ανεξάρτητης, διαφανούς και κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών καθώς οι αρχηγοί των κομμάτων πάντα πριν από τις ψηφοφορίες ανακοινώνουν ότι οι βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν σύμφωνα με την κομματική γραμμή δεν είναι πατριώτες, θέτουν τη χώρα σε κίνδυνο, δεν θέλουν το καλό του λαού!
Όταν, λοιπόν, ο Σαμαράς το γύρισε σε καθαρόαιμο μνημονιακό mood έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της ΝΔ λέγοντας στην ομιλία του, μεταξύ άλλων: «Πρέπει η Ελλάδα να μείνει στην ευρωπαϊκή πορεία. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην πατρίδα, όχι στο κόμμα. Δεν συνομιλούμε μόνοι μας. Να σκέφτεστε τις επόμενες γενιές, τα παιδιά, και τι θα αφήσουμε πίσω μας. Ηγέτης είναι αυτός που πάει κόντρα. Δύσκολο το “όχι” τότε, δύσκολο το “ναι” τώρα. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Μεταξύ της βεβαιότητας της καταστροφής και της αμφιβολίας για τη σωτηρία διαλέγω το δεύτερο. Θα κριθούμε από την Ιστορία αν βγάλουμε τη χώρα από τη λάσπη. Είμαι σίγουρος ότι θα τιμήσετε την υποχρέωσή σας απέναντι στη χώρα».
Αν αυτός δεν είναι εκβιασμός, τότε τι είναι; Αν δεν είναι εκβιασμός το ότι «όποιος δεν ψηφίσει το Μνημόνιο δεν θέλει να σωθεί η χώρα, αλλά κοιτάει τον εαυτό του» τι είναι;
Ανάλογους εκβιασμούς έκανε και ο Βενιζέλος όταν έθετε θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, καλώντας τα μέλη της Κ.Ο. να δεσμευθούν ότι θα ψηφίσουν το πακέτο μέτρων ως έχει ανεξάρτητα από το αν αυτό θα βελτιωθεί ή όχι.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που τώρα υποκρίνονται τους υπερασπιστές της ψήφου κατά συνείδηση. Αυτοί και τα κόμματά τους που δεν άφησαν ποτέ να λειτουργήσει η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Αυτοί που κλείδωσαν κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού στα κελιά της κομματικής πειθαρχίας. Αυτοί που μετέτρεψαν τους βουλευτές σε σκυλιά του Pavlof, όχι δίχως τη ευθύνη των ίδιων των βουλευτών, πάντως.
Αυτοί τώρα μιλάνε για σεβασμό στη Δημοκρατία. Αυτοί τώρα μιλάνε για σεβασμό στους θεσμούς. Αυτοί τώρα ΑΠΑΙΤΟΥΝ σεβασμό στη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη το όνομα του υποψηφίου. Και παρ’ όλα αυτά, οι βουλευτές των κομμάτων τους και άλλοι παρατρεχάμενοι δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν! Ποιον εγκρίνουν; Τον άγνωστο; Τον ανώνυμο; Τον κώλο της μαϊμούς;
ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ πέρα ως πέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: