Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση παραχωρεί όλο το παράκτιο μέτωπο της Αττικής στο ιδιωτικό κεφάλαιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η κυβέρνηση επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση των παραλιών της Αττικής
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παραχωρεί τις παραλίες της Αττικής συνολικής έκτασης 3,6 εκατ. τ.μ. από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Σούνιο στην εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. με τις  Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις 143/43399 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2424/11-9-2014) και 148/43856 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2429/12-9-2014), που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης....

Στόχος τους, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου, είναι προσελκύσουν νέες επενδύσεις και το κερασάκι είναι ότι δήθεν θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Πίσω από αυτές τις δηλώσεις του προέδρου της Εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο κ. Ματιάτου βρίσκεται η εκχώρηση των παραλιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο είτε με την μορφή της πώλησης, είτε της πολύχρονης μίσθωσης, είτε της εμπορικής εκμετάλλευσης. Δεν είναι τυχαίο ότι έκταση 176.161 τ.μ. στη Γλυφάδα που με την πρόσφατη ΚΥΑ περνά στην εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ μόλις στις 30/5/2014 πέρασε ταυτόχρονα στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.
Οι πρόσφατες αποφάσεις λοιπόν δεν έχουν σκοπό να σώσουν το παραλιακό μέτωπο από την εγκατάλειψη και να κάνουν τις παραλίες καθαρές και προσβάσιμες στους κατοίκους, αλλά να ανοίξουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για το ιδιωτικό κεφάλαιο, να αποκλείσουν τη δωρεάν πρόσβαση στο λαό της Αττικής, να καταστρέψουν το περιβάλλον, να δημιουργήσουν μια «Αθηναϊκή Ριβιέρα» για «λίγους και εκλεκτούς». Είναι φυσική συνέχεια των τεράστιων νομοθετικών αλλαγών που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι (ρυθμιστικό, χωροταξικό, αιγιαλός) για να στρώσει το έδαφος. Όσο για τις υποσχόμενες θέσεις εργασίας, με βάση όλα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ή στο εργοτάξιο του Νιάρχου στις Τζιτζιφιές, πρόκειται «θέσεις γαλέρας» και άγριας εκμετάλλευσης μεροκάματων πείνας και μαύρης, ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας.
Το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης εξυπηρετεί την οικονομική ολιγαρχία και δημιουργεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο δημόσιο χώρο και στο περιβάλλον. Πρέπει να τους σταματήσουμε.
Αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις εκχωρήσεις του δημόσιου πλούτου σε ιδιώτες.
Καλούμε σε ανυποχώρητο-συντονισμένο συλλογικό πανελλαδικό αγώνα για να ανατραπούν οι σχεδιασμοί τους. Υπερασπίζουμε κάθε σπιθαμή ελεύθερου δημόσιου χώρου από τα αρπακτικά του κεφάλαιου.
Δεν παζαρεύουμε τη γη μας, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους με τις ζωές μας.
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ και η Α.Ε. ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ  ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Επιτροπή πόλης, χώρου, περιβάλλοντος
Αθήνα 18/9/2014        Νέο Αριστερό Ρεύμα              

Δεν υπάρχουν σχόλια: