Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Δεν γίνεται να τα παντελωνιάζουν οι "άγιοι πατέρες" για να ψέλνουν υμνολογίες για πλουτοκράτες...

Του Γ. Γ.

Με έκδηλη χαρά υποδέχτηκε η «Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίο» τον πρόεδρο, του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, και μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ που βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα παρασκήνιο.
Και το σχετικό ρεπορτάζ μας ενημερώνει ότι....
οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ «είδαν τα κειμήλια και τα ιερά λείψανα που υπάρχουν εκεί, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ανάψουν κεριά, μέσα σε πνεύμα γαλήνης και κατάνυξης». 
Πατριάρχης και Μαρινάκης «αντάλλαξαν εγκάρδια λόγια και μοιράστηκαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν στο μέλλον για το καλό των συνανθρώπων μας, που έχουν την ανάγκη όλων μας», συνεχίζει να μας ενημερώνει το σχετικό ρεπορτάζ.

Μάστα.  Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το ποδοσφαιρικό κατεστημένο συνδέεται πλέον αναπόσπαστα με την ολιγαρχία, την  πολιτική εξουσία, τον τζόγο, τα στημένα παιχνίδια, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το νεοφασιστικό κίνημα, όπως έγραφε σε ένα καταπληκτικό του άρθρο ο Στέλιος Ελληνιάδης.
Σήμερα μαθαίνουμε ότι ένας μεγαλοκαπιταλιστής σαν τον Μαρινάκη πήρε και την «ευλογία» -τζάμπα;- του Πατριαρχείου για να πάνε καλά οι δουλειές του.  Ασχολείται με μπίζνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ο τύπος. Ενας υποστηριχτής με το κύρος του Πατριάρχη δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Τώρα αν αυτό κόστισε κάτι παραπάνω στον καπιταλιστή δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε. Αλλωστε ας μην κολαζόμαστε. Δεν γίνεται να τα παντελωνιάζουν οι "άγιοι πατέρες" για να ψέλνουν υμνολογίες για πλουτοκράτες... απλώς γαύρος ..και τα μυαλά στα κάγκελα θα είναι η «Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα».                 ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: