Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ατελείωτες σφαγές, στους 321 οι νεκροί, δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας

  Σύλλογος Ιντιφάντα  Ο απολογισμός των νεκρών μέχρις στιγμής φτάνει τους 21 αφότου τα σωστικά συνεργεία της παλαιστινιακής πολιτικής προστασίας ανέσυραν δέκα νεκρούς από τα συντρίμμια σπιτιού στο Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Η πρώτη μέρα των χερσαίων επιχειρήσεων υπήρξε η πιο φονική με τουλάχιστον 63 νεκρούς και πάνω από 400 τραυματίες, αναφέρει το πρακτορείο Maan.
Ένας άντρας σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίστηκαν από αεροπορικό χτύπημα σε αυτοκίνητο στο χωριό Qararaανατολικά του Χαν Γιούνις το Σάββατο....

Νωρίτερα ο 25χρονος Μουχάμαντ Ατάλαχ Αουνταχ Σααντάτ, σκοτώθηκε και άλλοι 7 τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιδρομές στο Μπέιτ Χανούν.
Τρεις Παλαιστίνιοι της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν επίσης από επίθεση στο Μπέιτ Χανούν.
Ο εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Άσραφ Αλ Κίντρα δήλωσε το Σάββατο το πρωί ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «διέπραξαν σφαγή εναντίον Παλαιστινίων αμάχων» στην περιοχή του Χαν Γιούνις, σκοτώνοντας 8 άτομα τη νύχτα. Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως Yahya Bassam al-Serri, 20 ετών, Muhammad Bassam al-Serri, 17 ετών, Mahmoud Ridha Salihiyya, 56 ετών, Mustafa Ridha Salihiyya, 21 ετών, Wasim Ridha Salihiyya, 15 ετών, Muhammad Mustafa Salihiyya, 22 ετών, Ibrahim Jamal Kamal Nasr, 13 ετών, και Khalid Nasr. Άλλα 20 άτομα τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση, κάποια σοβαρά.
Το Σάββατο το πρωί οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν δύο σπίτια σκοτώνοντας ένα παιδί ονόματι Μουχάμαντ Ζιάντ Αλ Ρουχάλ και τραυματίζοντας δεκάδες.
Ο Αλ Κίντρα είπε επίσης ότι ο 27χρονος Ραέντ Γουαλίντ Λακάν σκοτώθηκε στο Χαν Γιούνις από ισραηλινή επίθεση σε σπίτι που ανήκει στην οικογένεια Ταρτούρι.
Όπως μεταδίδει η ισραηλινή Χααρέτζ, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), πάνω από 47.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 43 κτίρια των Ηνωμένων Εθνών, κυρίως σχολεία.
Στο μεταξύ Αιγύπτιοι και ξένοι φεύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο από το συνοριακό πέρασμα της Ράφας.
Πηγές: Maan, Haaretz , Maan

Δεν υπάρχουν σχόλια: