Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση ομάδας φύλου και σεξουαλικότητας ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ   Μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ομάδας φύλου και σεξουαλικότητας ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις 2 Φλεβάρη 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας. Έγιναν εισηγήσεις που προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Γιατί μια ομάδα ΛΟΑΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα;». Το πρώτο μέρος αποτελούσε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της σχέσης της αριστεράς με τα κινήματα φύλου και σεξουαλικής χειραφέτησης....
Το δεύτερο μέρος αφορούσε την κινηματική κατάσταση του LGBTQ χώρου από το ’70 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και την αναγκαιότητα κινηματικών απαντήσεων στην εποχή μας (και οι δύο εισηγήσεις θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο).
Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις και ζωηρή συζήτηση από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες σχετικά με την κατάσταση του LGBTQ χώρου, τις επιθέσεις από τους φορείς του συστήματος, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής αλλά και τα σεξιστικά περιστατικά μέσα στην κοινωνία (πρόσφατες επιθέσεις σε τρανς γυναίκες της συλλογικότητας Queertrans, μεταξύ των οποίων και συντρόφισσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ήταν παρούσα στην συνάντηση). Υπήρξε συμφωνία ότι χρειάζεται να ανοίγονται μέτωπα και να δίνονται απαντήσεις κινηματικές και ταυτόχρονα πολιτικές, που να αναδεικνύουν τα ζητήματα και να τα κάνουν υπόθεση όλης της κοινωνίας και όχι μόνο των καταπιεσμένων. Εδώ βρίσκεται η αξία μιας αριστερής – αντικαπιταλιστικής παρέμβασης.
Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι δημιουργείται η ομάδα φύλου ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έγιναν προτάσεις για το ακριβές όνομα και το λογότυπο. Συμφωνήθηκε να κινηθούμε με εξωστρεφή τρόπο και να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ορατότητα του εγχειρήματος και των στόχων του, μέσα στον κόσμο που παλεύει. Υπάρχουν δύο σαφή ραντεβού, η  8 Μάρτη (Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών) και η 22 Μάρτη (Διεθνής αντιφασιστική μέρα και διαδήλωση), χωρίς να αποκλείεται παρουσία και σε άλλες διαδηλώσεις. Μέσα στον Μάρτιο προσδιορίζεται η πιο πιθανή ημερομηνία για μια ανοιχτή εκδήλωση της ομάδας, κατά προτίμηση σε κάποια σχολή. Επίσης θα γίνει προσπάθεια έμπρακτης στήριξης και συμμετοχής στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Εν τω μεταξύ έχει ανοίξει σελίδα στο Facebook (Lgbtq antarsya, www.facebook.com/pages/Lgbtq-antarsya/208219699371773) και θα δημιουργηθεί mailinglist και πιθανόν κάποιο σχετικό ιστολόγιο (blog).Ορίστηκε επόμενη συνάντηση για τις 16 Φλεβάρη, ώρα 6.00 μμ στο Φεμινιστικό Κέντρο.
Ενώ γραφόταν αυτή η ανακοίνωση, πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Ρωσία, LGBTQ οργανώσεις οργανώνουν διαμαρτυρία στις 4.00 μμ στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, διεκδικώντας πολύχρωμους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενάντια στις διακρίσεις, την ομοφοβία/τρανσφοβία, την αφάνεια και τον ρατσισμό. Η ομάδα για το φύλο και τη σεξουαλικότητα – LGBTQ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τη διαμαρτυρία και θα συμμετέχει οργανωμένα

Δεν υπάρχουν σχόλια: