Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Αναβλήθηκε για της 23/1 η δίκη του Π. Αντωνόπουλου - Δήλωση του Π. Κωνσταντίνου για τον σοβαρό τραυματισμό του από τα ΜΑΤ

Αναβολή για της 23/01, λόγω κωλύματος συνηγόρου, πήρε η δίκη του αγωνιστή εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνελήφθη στις 8/1/2014 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα Προπύλαια για “συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση", που καλούσεε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς ενάτια στην ΕΕ με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ. 

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης, μετά την πρωτοφανή απαγόρευση της αντιΕΕ-αντικυβερνητικής πορείας .....ενάντια στη φιέστα της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ την Τετάρτη 8 Γενάρη, η προκλητική αστυνομική βία και η αναίτια σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου συνεχίστηκε και την Πέμπτη 9/1 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια στους συγκεντρωμένους σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παύλο Αντωνόπουλο και τραυμάτισε στο κεφάλι τον Πέτρο Κωσταντίνο, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου έκανε την παρακάτω δήλωση για το επικίνδυνο χτύπημα που δέχτηκε από τα ΜΑΤ στο πίσω μέρος του κεφαλιού του:

Π. Κωνσταντίνου: «Τα ΜΑΤ με χτύπησαν πισώπλατα μέσα στα δικαστήρια» 

«Βρέθηκα στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων την Πέμπτη 9 Γενάρη για να συμπαρασταθώ στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Παύλο Αντωνόπουλο, που είχε συλληφθεί στα Προπύλαια, μετά από έφοδο των ΜΑΤ σε βάρος συνδικαλιστών, στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αριστεράς καταγγέλλοντας την αστυνομική απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της Προεδρίας της Ε.Ε. την προηγούμενη μέρα.

Έξω από το κτίριο 7 είχαν συγκεντρωθεί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, αρκετά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ σε στάση εργασίας και συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Π.Αντωνόοπουλου.

Ο επικεφαλής της δύναμης των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ που βρίσκονταν εκεί έδωσε εντολή αποκλεισμού της εισόδου και ελέγχου με ασπίδες και γκλόμπ των εισερχόμενων αρνούμενος την είσοδο στους συνδικαλιστές και εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που ζητούσαν να μπουν στην κτίριο. Πήρε έγκριση γι αυτήν εντολή από τις δικαστικές αρχές που έχουν την ευθύνη της επιτήρησης του χώρου η τελικά από κάποιο άλλο «κέντρο»; Και ποιο είναι άραγε αυτό;

Η δύναμη των ΜΑΤ αρκετά γρήγορα άρχισε να παρεμποδίζει κάθε άτομο που βρίσκονταν μπροστά της χτυπώντας τους και σπρώχνοντας με τις ασπίδες παρά το γεγονός ότι σε απόσταση δύο μέτρων βρίσκονταν σκαλοπάτια με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού.

Ζήτησα να μπω ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και η απάντηση ήταν «δεν θα μπει κανένας, φύγετε όλοι τώρα». Χωρίς να έχω καμία φυσική επαφή με κανένα όργανο των ΜΑΤ και γυρνώντας την πλάτη για να κατέβω από τις σκάλες δέχτηκα δυνατή γροθιά στο πίσω μέρος της κεφαλής, μου έφυγαν τα γυαλιά, ζαλίστηκα και έπεσα κάτω.

Τις μέρες αυτές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δίνουμε τη μάχη για να καταδικαστούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και τα στηρίγματα της ακροδεξιάς μέσα και έξω από την Αστυνομία έχουν ενεργοποιηθεί με κάθε τρόπο.

Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι δέχτηκα χτύπημα με γροθιά την ώρα που γύρισα τη πλάτη. Φαίνεται ότι η στοχοποίηση μου από την Κρατική Ασφάλεια και από τους χρυσαυγίτες έχει και τις συνέπειες της στη δράση εν ώρα εργασίας των μελών και οπαδών της μέσα στα ΜΑΤ. Δεν βρισκόμουν σε επαφή μετά ΜΑΤ αλλά το όργανο των ΜΑΤ με εντόπισε. Έδιναν την εντύπωση τα ΜΑΤ τάγματος εφόδου με συγκεκριμένους στόχους.

Ερώτημα είναι η επιμονή του επικεφαλής για άμεση επίθεση στους συνδικαλιστές που ήθελαν να πάνε στην αίθουσα του δικαστηρίου παρά τα προσπάθειες συνδικαλιστών και δικηγόρων να συζητήσουν μαζί του. Ήταν ο ίδιος και την προηγούμενη μέρα στα Προπύλαια επικεφαλής της δύναμης των ΜΑΤ που επιτέθηκαν στην συνέντευξη τύπου συνδικαλιστών, στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων και με τον ίδιο ζήλο έφτασε στη σύλληψη επιλεκτικά του Παύλου Αντωνόπουλου.

Το πράσινο φώς για αυτή την κλιμάκωση έδωσε η ίδια η κυβέρνησης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια με την απαγόρευση της διαδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την μέρα της φιέστας της έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Πρόκειται για δείγμα πανικού μπροστά την μαζική δυσαρέσκεια τω εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι τη πολιτική των Μνημονίων, της φτώχειας και του ρατσισμού. Αυτή τη κλιμάκωση της καταστολής θα πέσει στο κενό με τη μαζική αντίσταση των εργαζόμενων.

Είναι ώρα να τους ανατρέψουμε για αν τελειώνουμε με τα Μνημόνια, την καταστολή και το ρατσισμό».              
αριστερη αντεπιθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια: