Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Για μια μαζική αντι-ΕΕ πρωτοβουλία ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε.

  Νέο Αριστερό Ρεύμα    Από 1η Ιανουαρίου 2014, η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την «προεδρία» της συμμαχίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, της αντιδραστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Συντονιστικό της «Πρωτοβουλίας κατά του Ευρώ και της ΕΕ» σε ειδική συνεδρίασή του συζήτησε και προτείνει μια σειρά βήματα με σκοπό να προωθηθεί το θέμα της συγκρότησης μιας μαζικής κοινωνικο-πολιτικής αντι-ΕΕ πρωτοβουλίας ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. στο πρώτο εξάμηνο του 2014....
Ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας υπάρχει ανάγκη, αλλά και η δυνατότητα να εμφανιστεί ένα μαχητικό-μαζικό λαϊκό κίνημα κατά της Ε.Ε. Είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί άμεσα μια πολιτικο-κοινωνική πρωτοβουλία που θα οργανώσει, θα συντονίσει τον αγώνα και θα εκφράσει την ανάγκη και την θέση μεγάλων τμημάτων των εργαζόμενων και του λαού για πάλη ενάντια στην Ε.Ε. και το ευρώ.
Σε αυτή την κατεύθυνση καθορίστηκε νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού της «Πρωτοβουλίας», την Παρασκευή 20/12, ώστε να καταληχθούν τα αμέσως επόμενα βήματα, το περιεχόμενο και οι στόχοι μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, με στόχο και την μαζική εμφάνιση σε όλες τις μεγάλες πόλεις αντίστοιχων πρωτοβουλιών, με διαδήλωση στις αρχές Ιανουαρίου και μαζικές εκδηλώσεις και καμπάνιες ενάντια στην ελληνική προεδρία και την Ε.Ε.
Προφανώς η βάρβαρη συγκυβέρνηση θα αξιοποιήσει αυτή την «προεδρία» αναμασώντας την ξύλινη γλώσσα περί ανάπτυξης, ανάκαμψης, μεταρρυθμίσεων, αγορών και άλλα ευτράπελα την ώρα που η τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού δεινοπαθούν από την βάρβαρη πολιτική που το ελληνικό κεφάλαιο και οι συνεταίροι του στην Ε.Ε. επιβάλλουν. Η κυβέρνηση υπόσχεται ότι σύντομα «βγαίνουμε από τα μνημόνια». Φυσικά χωρίς να καταργηθούν οι πολιτικές που αυτά προώθησαν μέσω των εφαρμοστικών νόμων και με σειρά νέων αντιδραστικών μέτρων και νόμων που θα προωθούν μια σκληρή και βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική σε βάθος χρόνου και με διάρκεια. Με μια συνεχή επίθεση στα δικαιώματα και τους όρους εργασίας και ζωής της κοινωνικής πλειονότητας.
Ας το έχουμε καθαρό: Ε.Ε. σημαίνει διαρκές μνημόνιο με ή χωρίς δανειακές συμβάσεις. Το ελληνικό μνημόνιο δεν ήταν η «εξαίρεση», μια «ακραία περίπτωση» στην Ευρώπη, αλλά η εισαγωγή σε μια νέα εποχή. Το κεφάλαιο προσπαθεί να απαντήσει στην κρίση με ένα πελώριο κύμα αναδιαρθρώσεων σ’ όλους τους τομείς. Η απάντηση σε αυτή την επίθεση και πολιτική, είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος, των αγώνων, της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: