Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Αλλος δρόμος για το εργατικό-λαϊκό κίνημα

Πηγή: "Πριν"

Βρισκόμαστε σε καμπή. Η Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ με όργανο την άθλια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιτίθεται με ολοκληρωτικό τρόπο και χωρίς έλεος.
Οι αντιστάσεις των εργαζομένων αντιμετωπίζονται από τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό με καταστολή και τσαμπουκά: Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, ποινικοποίηση της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.

Απέναντι στα μνημονιακά τανκς δεν στέκονται οι 24ωρες ντουφεκιές στον αέρα του αστικοποιημένου συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ....
Ούτε μια πορεία δεν μπορούν να κάνουν μέσα στη βροχή, όταν ο λαός αντιμετωπίζει χρόνια τώρα αντεργατική καταιγίδα. Η απόλυτη ξεφύλα!
Η υποταγή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, η πολύχρονη ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ βασικά στο ίδιο σχέδιο, η αφλογιστία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, παράλληλα με την πολιτική παράδοση της ρεφορμιστικής Αριστεράς που δεν βάζει γραμμή ανατροπής του ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, επιτείνουν ένα αίσθημα ανημπόριας και απογοήτευσης σε ευρύτερο κόσμο. Κόσμο που, όταν βρίσκει χαραμάδα νια πραγματικό αγώνα, ξεπροβάλλει μαζικά.

Παρά τις καθυστερήσεις και τη φθορά, η επίθεση του αντιπάλου φαίνεται να προχωρεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει κοινοβουλευτική «διέξοδο», το ΚΚΕ ζητά ενίσχυση του κόμματος. Χωρίς να υποτιμούμε κάθε πραγματικό αγώνα που γίνεται, χωρίς να ξεχνούμε ότι ακόμα και οι ήττες του σήμερα μπορεί να γίνουν οι νίκες του αύριο, υπογραμμίζεται πιο έντονα από ποτέ την ανάγκη ενός άλλου δρόμου για το εργατικό και λαϊκό κίνημα - με ανατρεπτικό πολιτικό περιεχόμενο, με μαχητικές μορφές πάλης και αγώνα διάρκειας στα χέρια των ίδιων των αγωνιζόμενων.

Τώρα είναι η ώρα να γίνουν αποφασιστικά βήματα για τον κοινό αγώνα των αγωνιζόμενων κλάδων από τα κάτω, νια το συντονισμό και την ευρύτερη συνεργασία των πρωτοβάθμιων σωματείων, για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου κι ενός δημοκρατικού ενωτικού κέντρου αγώνα, που θα πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων από τη γραφειοκρατία. Εδώ θα κριθεί κάθε αριστερή δύναμη. Για την ταξική ανασυγκρότηση κι ένα νέο εργατικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: