Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Προσωπική νίκη και νίκη της αλληλεγγύης η αποφυλάκιση του Σακκά

Για άλλη μια φορά στην περίπτωση του Κώστα Σακκά το κράτος κουρέλιασε  κάθε ίχνος δικού του αστικού «νομικού πολιτισμού», έδειξε το πιο βάρβαρο πρόσωπο του, αλλά παράλληλα δημιούργησε άθελα του και μια ασπίδα αλληλεγγύης από αγωνιστές του κινήματος στον Κ. Σακκά που είχε ξεκινήσει ηρωική απεργία πείνας από τις 14 Ιούνη, διεκδικώντας το αυτονόητο. Την διακοπή της παράνομης προφυλάκισης του....


Ετσι και ενώ ο απεργός πείνας είχε φτάσει στα όρια του βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή του, και οι δράσεις αλληλεγγύης στο πρόσωπο του καθημερινά έπαιρναν και μεγαλύτερες διαστάσεις, σήμερα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την απελευθέρωση του μετατρέποντας την παράνομη κράτηση του σε περιοριστικούς όρους με καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην συνέντευξη τύπου που είχαν δώσει πολίτες που δραστηριοποιούνται στην συλλογικότητα «Δράση αλληλεγγύης στον Κώστα Σακκά» είχαν δηλώσει  την πρόθεση τους να ξεκινήσουν απεργία πείνας αν δεν γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης από το Συμβούλιο Εφετών ή αν δεν ληφθεί απόφαση

Ανακοίνωση για την απόφαση εξέδωσε η Ανακοίνωση της Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ)

ΚΕΔΔΕ: Προσωπική νίκη και νίκη της αλληλεγγύης η αποφυλάκιση του Σακκά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση ο Κώστας Σακκάς!
Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αποτελεί καθαρή νίκη, προσωπική νίκη του ίδιου του Σακκά και του αγώνα που έδωσε, αλλά και νίκη του κινήματος αλληλεγγύης.

Το μήνυμα είναι ότι μπορεί να σπάσει ο αυταρχισμός με μαζικό λαϊκό αγώνα και θέληση.
Οι προκλήσεις είναι πολλές, να μην δεχτούμε καμία παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθερίων, να περάσουμε στην αντεπίθεση με μαζικούς αγωνιστικούς όρους.

Με τη δύναμη του λαού δεν θα περάσει ο εκφασισμός / Συνεχίζουμε.»                    ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: