Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Στο λιμάνι της Αβάνας το ιστιοφόρο "Σιμόν Μπολίβαρ"

Το ιστιοφόρο σκάφος της Σχολής Σιμόν Μπολίβαρ (ΒΕ-11), το οποίο θεωρείται "πρεσβευτής χωρίς σύνορα" της Βενεζουέλας στις θάλασσες του κόσμου, έδεσε τη Δευτέρα στην αποβάθρα Σιέρρα Μαέστρα του λιμανιού της Αβάνας, όπως ανακοίνωσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Κούβα, Εντγκάρδο Αντόνιο Ραμίρες.

Ο διπλωμάτης θύμισε σε συνέντευξη τύπου ότι τον Ιούνιο του 2007, ο κομαντάντε Ούγκο Τσάβες και ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο...
έκαναν τα αποκαλυπτήρια στην Αβάνα του αγάλματος του Φρανσίσκο ντε Μιράντα, του Ναυάρχου της Ειρήνης, στον οποίο το πλήρωμα του σκάφους θα αποδόσει τιμές, καθώς επίσης και στον Σιμόν Μπολίβαρ και στον Χοσέ Μαρτί.

Η επίσκεψη του "Μπολίβαρ" συνοδεύεται από πρόγραμμα διάφορων δραστηριοτήτων, όπως συναντήσεις με αξιωματούχους του λιμανιού και τις αρχές της πόλης, επισκέψεις σε τόπους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Αβάνα, στο μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα, καθώς και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες με δόκιμους της Ναυτικής Ακαδημίας Γκράνμα.

Η επίσκεψη θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Ιουνίου και θα δώσει τη δυνατότητα στους Αβανέζους να δουν το σκάφος και να γνωρίσουν τα 183 μέλη του πληρώματος, δόκιμους του ναυτικού, του στρατού, της αεροπορίας και της Εθνικής Μπολιβαριανής Φρουράς της Βενεζουέλας, καθώς και από τη Βολιβία και τη Βραζιλία.

Προερχόμενο από το Κοσουμέλ του Μεξικού, και στα πλαίσια περιοδείας σε διάφορα λιμάνια του κόσμου, το "Σιμόν Μπολίβαρ" έρχεται στην Κούβα για τρίτη συνολικά φορά και δεύτερη συνεχόμενη. Στο τέλος της εβδομάδας θα συνεχίσει την πορεία του με προορισμό το Μαρακαϊμπο της Βενεζουέλας.
Πηγή: cubadebate

 
 Foto: Joaquín Hernández Mena/Trabajadores                      Proyecto Numantino 

Δεν υπάρχουν σχόλια: