Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ των ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ    Έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί πάρα πολλά, μεγάλα, σημαντικά και διαχρονικά για το ΡΟΛΟ των καλούμενων ΑΝΘΡΩΠΩΝ της ΤΕΧΝΗΣ και του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στο «καμίνι» των Κοινωνικών Εξελίξεων.

Ο Άνθρωπος του Πνεύματος, ο Συγγραφέας, ο Ποιητής, ο Ζωγράφος, ο Μουσικός, ο Ηθοποιός, πέραν του ότι έχει μια αναγνωρισιμότητα αλλά και εξέχουσα θέση μέσα στην Κοινωνία, έχει και ένα ΡΟΛΟ:....

Ο Άνθρωπος του Πνεύματος, που υπερβαίνει τα προσωπικά στενά του όρια, πλέον «ΑΝΗΚΕΙ» και παρεμβαίνει στα Κοινωνικά δρώμενα με τρόπο καταλυτικό.


Ο Ρόλος της οποιαδήποτε μορφής ΤΕΧΝΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η ευτελής ικανοποίηση ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ των δημιουργών μήτε η στενή προσωπική τους αυτοεπιβεβαίωση ή αν θέλετε σημερα, εμπορική καταξίωση και επιτυχία.

Η Τέχνη, σίγουρα περιέχει το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, το ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ , το ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ αν θέλετε κάθε δημιουργού ΑΛΛΑ δεν προορίζεται μονάχα για τα δικά του «ένστικτα».

Η ΤΕΧΝΗ, μιας και ασκεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δημιουργεί, γράφει, διαμορφώνει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΞΙΕΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΗΚΕΙ στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ και ΣΚΟΠΟΣ της είναι η ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ της στην άμεση βελτίωση της συνείδησης και της ζωής του ΑΝΘΡΩΠΟΥ υπηρετώντας πανανθρώπινα ιδανικά Ουμανιστικών και Ελευθεριακών Συλλογικών αξιών στην Ανθρωπότητα.

Όσο και αν ενοχλεί αυτό «ορισμένους» αυτή είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Όταν λοιπόν η εκάστοτε κ. Δημουλά, ενοχλείται από τους Ξένους Μετανάστες στην πλατεία της γειτονιάς της, ΟΦΕΙΛΕΙ να μας ΠΕΙ και να ΜΙΛΗΣΕΙ για τους λόγους αυτής της συσσώρευσης των Ξένων Εργατών σε κάθε χώρα και του ρόλου τους.

Ο Ελληνικός ΛΑΟΣ, τα τελευταία χρόνια, ζει τον ΔΙΚΟ του ΕΦΙΑΛΤΗ. Καθημερινά από το 2010 «σταυρώνεται» στο Γολγοθά των Μνημονίων, στο όνομα κάποιου χρέους που ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ και ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ, καταστρέφεται η ζωή του και κύρια το μέλλον των παιδιών του από έναν ΧΥΔΑΙΟ, ΩΜΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ αυτά τα ΧΡΟΝΙΑ οι ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ;

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ και τόσες άλλες τριτοβάθμιες και πρωτοβάθμιες:

ΠΟΤΕ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το δράμα του Ελληνικού λαού ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ παρευρέθηκαν ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ παρενέβησαν ; ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ του Λαού μας ;

Επίσης, μεμονωμένα, ποιοι και πόσοι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ όλων των μορφών, αγωνίστηκαν στο πεζοδρόμιο, δίπλα στο μαχόμενο Ελληνικό Λαό όλα αυτά τα χρόνια, που έδινε τις δικές του μάχες απέναντι στον ΣΤΥΓΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ;

Σίγουρα υπήρξαν εξαιρέσεις και φωτεινές ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ μορφών που «ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ» και δεν πατάνε σε «δύο βάρκες», που δεν λογάριασαν το προσωπικό ίσως και εμπορικό κόστος να βγουν μπροστά κράχτες και ΟΔΗΓΗΤΑΔΕΣ. Είδαμε στις διαδηλώσεις και ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ και ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ και ΟΡΓΑΝΟΠΑΙΧΤΕΣ, μέχρι και τον Υπέργηρο ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ είδαμε να ρισκάρει τη ζωή του στα δηλητήρια της 12/2/2012 στο Σύνταγμα….!

ΟΙ ΑΛΛΟΙ που ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ;;;;

Θέλετε να θυμηθούμε ονόματα ΘΡΥΛΟΥΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και του ΡΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ;

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ, ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΒΕΑΚΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ, ΤΖΑΒΑΛΑΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ, θέλετε παλιότερους ; ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΑΒΙΛΗΣ,  και ένας ατέλειωτος κατάλογος ανθρώπων του ΦΩΤΟΣ που δεν άραξαν στα σαλόνια της προσωπικής τους επιβεβαίωσης αλλά πάλεψαν στη πρώτη γραμμή δίπλα στο Λαό μας, χαρίζοντας τα νιάτα τους, τη ζωή τους ολάκερη, μπαίνοντας στη ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΟΓΗΤΑΔΕΣ ενός ΟΛΑΚΕΡΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.




Που είναι λοιπόν όλα αυτά τα θεσμικά όργανα των χώρων αυτών να μπουν μπροστά ; Μονάχα, προς τιμήν του, ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ είναι εκείνος που καιρό τώρα κατακεραύνωνε τη δράση των ΜΑΤ και της Αστυνομίας και προειδοποιούσε συνέχεια για το που αυτή η κτηνωδία οδηγεί.

Αγαπητοί Συγγραφείς, λογοτέχνες, ποιητές, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδιστές, ζωγράφοι, γλύπτες, σκηνοθέτες, μια χαρά είναι να σας παρακολουθούν το έργο και την όμορφη δουλειά σας χιλιάδες άνθρωποι ΑΛΛΑ αυτοί οι άνθρωποι του μόχθου, κάθε ηλικίας και φύλλου ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ στις ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ, στις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, σε αυτό που αποκαλούμε ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ;; ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ;; Η ΑΠΟΦΑΣΗ είναι ΔΙΚΗ ΣΑΣ όπως επίσης ΔΙΚΗ ΣΑΣ είναι και η ΕΥΘΥΝΗ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ θα είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: