Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ο λαός να καταργήσει με τη δράση του, τους νόμους και τα σχέδια της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr   Πρίν καλά-καλά περάσουν οι νεοσύλλεκτοι εκπαιδευτικοί τη "βδομάδα προσαρμογής" στο νέο τους ρόλο, η κυβέρνηση προχωρά συστηματικά το σχέδιο του "βελούδινου γύψου" που σκοπεύει να τυλίξει το σύνολο της κοινωνίας και των κοινωνικών αντιστάσεων.
Με το πρόσχημα της ομαλής τουριστικής κίνησης και της ελεύθερης μετακίνησης πολιτών και πελατών, σκοπεύουν να...
απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις -αρχικά- στο κέντρο της Αθήνας για να θεσμοθετήσουν στην ουσία διαδικασίες ολοκληρωτικής απαγόρευσης κάθε είδους κοινωνικής αντίδρασης. Στο σχέδιο αυτό η κυβέρνηση βρήκε πρόθυμους συνομιλητές τη θλιβερή ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Δέν καταλαβαίνουν άραγε ότι το επόμενο βήμα θα είναι ο ασφυκτικός περιορισμός μέχρι την ανοιχτή αμφισβήτηση του απεργιακού δικαιώματος;
Μετά την ουσιαστική κατάργηση του εργατικού δικαίου, σειρά είχε η "αποκαθήλωση" των δημοκρατικών δικαιωμάτων,  όπως τα γνωρίσαμε μετά την κατάρρευση της χούντας.

Μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που έχουν καταδικάσει την πλειοψηφία της κοινωνίας οι πολιτικές της "δημοσιονομικής εξυγίανσης", των μνημονίων και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, έχουν την αυταπάτη ότι μπορούν να καταστείλουν, να απαγορεύσουν και να περιθωριοποιήσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις.
Μπορούν να ψηφίσουν όσους νόμους και όσα προεδρικά διατάγματα υπαγορεύουν τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
Δέν μπορούν όμως να ψηφίσουν νόμους που να απαγορεύουν τη σκέψη και την ελεύθερη δράση των ανθρώπων που υποφέρουν, που υποχρεώνονται να ζουν με μισθούς πείνας, που ζουν απο  συσσίτια, που είναι άνεργοι, που βιώνουν συνθήκες κατάρρευσης των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, που υποχρεώνονται να μεταναστεύσουν για να αναζητήσουν μία αξιοπρεπή ζωή.
Η κατάργηση δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι προυπόθεση για την επιτυχία των στόχων και των επιδιώξεων του κεφαλαίου που φιλοδοξεί να φτιάξει μία κοινωνία φτηνών εργατών και μουγγών πολιτών.
Αυτό ακριβώς που επιδιώκει να επιβάλλει με τη δράση και την ιδεολογία της η ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής.
Eίναι καθήκον κάθε εργαζόμενου, νέου, άνεργου, συνταξιούχου και μισθωτού, να βάλει φραγμό σε κάθε προσπάθεια περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος στη διαδήλωση και την απεργία.
Είναι ώρα να ζωντανέψουμε τους δρόμους και τις πλατείες, για να βάλουμε τέλος στον κατήφορο που παρασέρνουν την πλειοψηφία της κοινωνίας, για να μήν συναντήσουμε στο τέλος αυτής της διαδρομής μία κοινωνία βαρβαρότητας, εξαθλίωσης και γενικευμένης φτώχειας.
Μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία.
Μπορεί, ένα μαχητικό μέτωπο υπεράσπισης εργατικών-δημοκρατικών δικαιωμάτων και ικανοποίησης των λαικών αναγκών να θέσει τους όρους για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, για τη ριζική αλλαγή της ζοφερής για την πλειοψηφία της κοινωνίας πραγματικότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: