Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, ΘΑ "ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ" ΘΑ "ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ", ΘΑ "ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ" ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, ΘΑ "ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ" ΘΑ "ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ", ΘΑ "ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ" ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Λαέ της Λευκάδας, συντρόφισσες-σύντροφοι,
μέσα σ’ αυτές τις τραγικές για το λαό μας και άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στιγμές, που "αλέθονται στις μυλόπετρες" της καπιταλιστικής κρίσης....

με τα «σιαμαία» πολιτικά αδελφάκια της Κυβερνητικής Τρόικας (ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ) να εφαρμόζουν ευλαβικά τις πολιτικές-εντολές του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, στη Λευκάδα δεν επιβιώνει ούτε ένα πανό πολιτικού περιεχομένου. Φροντίζει γι’ αυτό ο ιδιαίτερα "ευαίσθητος" γύρω από την καλαισθησία και ομορφιά του νησιού μας, Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κ. Αραβανής, αφού κινητοποιεί άμεσα το μηχανισμό του Δήμου και τα αποκαθηλώνει. Τέτοια σβελτάδα βέβαια δεν έχει επιδείξει σε προβλήματα που ταλαιπωρούν για δεκαετίες το λευκαδίτικο λαό και για τα οποία ήταν και είναι υπεύθυνος αυτός αλλά και το κόμμα του, το Σοσια-ληστρικό ΠΑΣΟΚ που τον εξέθρεψε και τον ανέδειξε σε Μέγα Τοπάρχη-Σατραπίσκο.
Ιδού μερικά έργα καλαισθησίας του "Οικοσοσιαλιστή" τέως Αντινομάρχη, Νομάρχη και νυν Δημάρχου Λευκάδας για τα οποία βέβαια λόγω "ταπεινοφροσύνης" τηρεί σιγήν ιχθύος. Το μνημονικό ίσως να μην τον βοηθάει, γιατί τον έχει συνεπάρει η πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Του θυμίζουμε μερικές από τις καλαίσθητες πολιτικές που εφάρμοσε και συνεχίζει να υπηρετεί:
Την πιο "κομψή" πανελλαδικά χωματερή, που "χαρίζει" αφειδώς αφθονία διοξινών και καρκίνου στους Λευκαδίτες και για δεκαετίες βρίσκεται μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, λίγα μέτρα από το κέντρο και την κεντρική της είσοδο και ακριβώς δίπλα σε τέσσερα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.
Τις λακκούβες των δρόμων που σε κάποιες απ’ αυτές, αν το χειμώνα έπεφτε μέσα ελέφαντας θα πνιγόταν. Θα πρέπει όμως να του αναγνωρίσουμε ότι τις τελευταίες μέρες αρκετές τις πασάλειψε με πίσσα λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου. Έτσι το καλοκαίρι ο τριτοκοσμικός το χειμώνα δύσμοιρος Λευκαδίτης, θα απολαμβάνει ευρωπαϊκές υποδομές μέχρι τον επόμενο χειμώνα.
Το κτήριο έκτρωμα του Διοικητηρίου που έστησε κόντρα σε κάθε λογική και λευκαδίτικη αρχιτεκτονική χρεώνοντας ταυτόχρονα το Δήμο στις τράπεζες με εκατομμύρια ευρώ και που σε αυτή τη φάση, λίγο διάστημα μετά τη λειτουργία του, έχουμε απτά δείγματα και της υπέροχης κατασκευής του. Έχει αρχίσει τόσο καλά να ξεθωριάζει που θυμίζει όλο και περισσότερο παλιές αποθήκες της Α.Τ.Ε.
Το σάπιο και επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών Δίκτυο Ύδρευσης, που πνέει τα λοίσθια και δεν αντέχει και σπάει καταστρέφοντας το οδόστρωμα, που δεν ξαναφτιάχνεται, μεταφέροντας στις βρύσες των σπιτιών μας κοκκινόχωμα εμπλουτισμένο με μικρόβια.
Τα κατειλημμένα πεζοδρόμια που αποτελούν πλέον αναπόσπαστα τμήματα εσωτερικών χώρων των καταστημάτων ανατολικής και δυτικής παραλίας. Την εξέδρα παραλιακού ξενοδοχείου που "καταπίνει" το πεζοδρόμιο και χάσκει στο δρόμο. Τον κεντρικό πεζόδρομο της αγοράς που καταλαμβάνεται τις βραδινές ώρες του καλοκαιριού από καρέκλες φαγάδικων καταστημάτων σε όλο του το πλάτος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τον διασχίσουν οι πεζοί. Το τραγελαφικό της ιστορίας αυτής είναι ότι μπροστάρης της συγκεκριμένης συμπεριφοράς είναι καταστηματάρχης από το συνδυασμό του δημάρχου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές που δεν εκλέχτηκε (εδώ βέβαια ο δήμαρχος έκανε τον αόμματο).
Τις παραλίες Μύλων και Γύρας με καταπατημένα πριβέ πλέον τμήματα αυτών από ιδιώτες. Και ο κατάλογος ατελείωτος…
«Θα εφαρμόσουμε τον νόμο», λένε οι παράνομοι και άθλιοι εκμεταλλευτές του μόχθου μας που κυβερνάνε με προεδρικά διατάγματα και την βία των ΜΑΤ, που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες, που έχουν εξευτελίσει τους νόμους και το σύνταγμα που αυτοί ψήφισαν.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ:
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΑ, ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ "ΟΡΝΤΙΝΑΝΤΣΕΣ" ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗΣ ΣΗΨΗΣ!
Οι ορντινάντσες - ιπποκόμοι υπηρετούσαν τον κύριό τους (αξιωματικό, ευγενή, άρχοντα κτλ) ανάλογα με την εποχή. Φυσικά τη δόξα την έπαιρνε πάντα ο ιππότης παραλείποντας την όποια συμβολή των «κατώτερων» ιπποκόμων. Θα πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Δήμαρχο Λευκάδας, Κώστα Αραβανή.
ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΝΑ "ΠΕΡΑΣΕΙ" ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΚΑΤΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΙΣΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ "ΟΡΤΙΝΑΝΤΣΑΣ":
Περί πολλαπλασιασμού των δημοτικών τελών και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις. Αφού έσπασε τα μούτρα του στην πρώτη, ξαναεπανήλθε για να αποδείξει πόσο "μαχητής σοσιαλιστής" είναι.
Το φιάσκο της ΕΥΔΑΠ: Αυτός που προσέτρεξε πρώτος απ' όλους να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, αναμένοντας τα παράσημα για την προθυμία του αυτή. Προτίμησε να σταθεί απέναντι από την κοινωνία της Λευκάδας, συμπαρατασσόμενος με το μέτωπο των βασανιστών του ελληνικού λαού. Η εμμονή του να «ξυρίσει» τους δημότες του, επιβάλλοντας απλά την πολιτική της Ε.Ε. για την τοπική αυτοδιοίκηση, θα οδηγούσαν με πρωτοφανή ακρίβεια στη συντριβή κάθε ίχνους κοινωνικής παροχής.
Το δρόμο που οφείλουμε ν' ακολουθήσουμε εμείς τον ξέρουμε, μας τον έδειξαν οι κινητοποιήσεις εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού. Μόνο που πρέπει επίσης να ξέρουμε ότι όσο περνά ο καιρός όσοι είναι απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα γίνονται πιο αποφασισμένοι. Ποιος όμως μπορεί να είναι πιο αποφασισμένος από μια κοινωνία αλληλεγγύης, μια κοινωνία που δεν παλεύει πλέον για να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής της αλλά για την ίδια της τη ζωή;
Έχουμε μπροστά μας τη μεγαλύτερη ταξική σύγκρουση των τελευταίων 60 χρόνων. Ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική ιμπεριαλιστική κυριαρχία της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι ενιαίος. Ο εχθρός είναι κοινός. Είναι το μαύρο μπλοκ της εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας ΗΠΑ-Ε.Ε., των εθνικών αστικών κυβερνήσεων, του κόσμου του πλούτου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και την επαναλαμβάνουμε: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ολιγωρίας. Πρέπει να βγούμε σε ενωτικούς αποφασιστικούς αγώνες! Να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να δώσουμε, μέσα από διαδικασίες βάσης προοπτική νίκης
ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Μόνο μαχητικοί διαρκείς , οργανωμένοι από κάτω, στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων αγώνες μπορούν να ταρακουνήσουν την κυβέρνηση. Αγώνες που θα στοχεύουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Μαχητικοί, ικανοί να σπάνε στην πράξη τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τα μέσα που χρησιμοποιεί από την συκοφαντία, έως της βία και την επιστράτευση. Συντονισμένοι με δημοκρατικό τρόπο. Μόνο ο συντονισμός των ταξικών δυνάμεων θα δώσει διέξοδο στους αγώνες.
ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Και στο Αρκούδι ή στην Άτοκο να μας εξορίσει ο Δήμαρχος Λευκάδας, οι αγωνιστές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα επιστρέφουν τα βράδια ακόμη και με μονόξυλα να κρεμάνε τα πανό της αφύπνισης της ταξικής συνείδησης του Λευκαδίτη και θα γίνουν η κόλαση του σύγχρονου Εφιάλτη-Δημάρχου .
Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος. Δεν υπάρχει δρόμος «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα, το κεφάλαιο και την ΕΕ. Το «μαύρο μέτωπο» κήρυξε πόλεμο στην εργαζόμενη πλειοψηφία.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ, ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΛΕΥΚΑΔΑΣ              
Antarsya Lefkadas 

1 σχόλιο:

Giannis Pit. είπε...

Το δυστυχές είναι ότι αυτό το υποκείμενο ο Λαός της Λευκάδας τον ψήφισε......
δυστυχώς