Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Υπενθύμιση Ζωής

Печерский Александр
Γιάννης Μακριδάκης       Συμπληρώνονται σήμερα 7 χρόνια, από την ημέρα που η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου, από τη Χίο, βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα, με τετραπληγία, αλαλία και σωρεία άλλων προβλημάτων.
Στις 8 Απριλίου του 2006 ξεκίνησε για την κάλυψη πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της ΔΕΗ της Χίου, όμως η επίθεση που δέχτηκε από τον ιδιωτικό φύλακα και τα λάθη που έγιναν στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χίου....
οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση της 47χρονης Αγγελικής, μητέρας 2 ανήλικων παιδιών.
Η Αγγελική στα 40 της χρόνια κλείστηκε ερμητικά στο κορμί της κι από τότε, με το μυαλό της να λειτουργεί και την καρδιά της να νιώθει, παρακολουθεί, ανήμπορη παντελώς να αντιδράσει, όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή της και στις ζωές όλων μας.
7 χρόνια τώρα ένας νέος, γεμάτος ζωή και ενέργεια άνθρωπος, ένα δραστήριο πολιτικό ον, συνεχίζει να ζει έγκλειστο στο κορμί του και να μας υπενθυμίζει καθημερινά όλα τα βασικά και υπερπολύτιμα που έχουμε αλλά τα θεωρούμε δεδομένα, τα απαξιώνουμε, τα ξεχνάμε.
Η Αγγελική μάς φωνάζει μέσα από το σφαλισμένο της στόμα να ζούμε την κάθε μέρα μας και να ρουφάμε τη ζωή διότι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος.
Η Αγγελική μάς κοιτάζει απορημένη και δεν μπορεί να καταλάβει για ποιους λόγους όλοι εμείς οι αρτιμελείς και υγιείς αφήνουμε τις ζωές μας αιχμάλωτες και δέσμιες ενός ψεύτικου και πλάνου συστήματος.
Η Αγγελική μέσα από τον Γολγοθά της μας καλεί να ζούμε και να μην συνεχίσουμε άλλο την Ύβρη. Την σπατάλη αυτής της μοναδικής και υπέροχης ζωής που μας δωρίθηκε.

ΥΓ
Τον Ιούλιο του 2011 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου έκρινε ένοχους τον ιδιώτη φύλακα του εργοστασίου καθώς και δύο γιατρούς του Νοσοκομείου Χίου, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Απριλίου η υπόθεση εξετάζεται από το Εφετείο Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: