Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δεν ζούμε με 490 ευρώ! Να τους ανατρέψουμε τώρα!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr   Η τρικομματική χούντα συνέχισε το καταστροφικό της έργο, Κυριακή μεσάνυχτα με άλλη μια «έκτακτη τροπολογία»: κατέβασε τον κατώτατο μισθό στα 490 ευρώ για ανέργους (427 για κάτω των 25 ετών), ουσιαστικά καταργώντας τον. Το έκανε με τον αγαπημένο της τρόπο: τους προηγούμενους μήνες ψευδολόγησε ακατάσχετα, διαμηνύοντας ότι «δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός», για να το κάνει τελικά νύχτα, όπως έχει κάνει με τους περισσότερους αντεργατικούς νόμους που έχει περάσει....
Όπως ακριβώς ο Σαμαράς διαμήνυε πριν τις εκλογές ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα», για να ακολουθήσει η καταιγίδα που συνεχίζεται και σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά. Χαρακτηριστικό της εξαπάτησης που επιχειρούν για ακόμα μια φορά, είναι πως επιχαίρουν για το μέτρο ως «αναπτυξιακό», ενώ μέχρι τώρα, οι άνεργοι που προσλαμβάνονταν με τους ίδιους, δουλοπαροικιακούς όρους σε πεντάμηνα προγράμματα, παίρνουν 200 ευρώ περισσότερα.
Είναι φανερό για τους εργαζόμενους ότι όσο αυτή η τρικομματική κυβέρνηση και η πολιτική που εξυπηρετεί παραμένουν στην εξουσία, τόσο οι συνθήκες ζωής θα χειροτερεύουν για όλους μας, εκτός φυσικά από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κεφάλαιο. Η συνταγή τους είναι η διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τα ακατάσχετα ψέματα και η λασπολογία, η εκδικητική δίωξη ενάντια σε όσους ορθώνουν ανάστημα και αντιστέκονται. Με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο απλώς επιβεβαίωσαν τα παραπάνω μαζί με κάτι ακόμα: ότι θα συνεχίσουν και με άλλα, νέα αντιλαϊκά μέτρα στην επόμενη «μεγαλειώδη διαπραγμάτευση» με την τρόικα. Να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό, όσο δεν τους ανατρέπουμε.
Η μοναδική τους επένδυση, είναι στο φόβο των εργαζόμενων. Είναι η ώρα να τους δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε.
Μόνο οι μαζικοί, επίμονοι και διαρκείς αγώνες των εργαζόμενων μπορούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, να διώξουν την τρόικα και τις πολιτικές τους. Για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, για να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο χωρίς ευρώ και χρέος, έξω από την ΕΕ, για μια κοινωνία όπου στο τιμόνι θα είναι οι εργαζόμενοι.
Με πρώτο ραντεβού την απεργία της Πρωτομαγιάς, να βαδίσουμε αποφασιστικά στο δρόμο της ανατροπής.
Όλοι-όλες στο δρόμο, για να σπάσουμε τον τρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: