Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Σάββατο 13 Απρίλη : Όλοι και Όλες στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Χαλκιδικής

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr    Η μάχη του λαού της Χαλκιδικής κορυφώνεται. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με ξεπέρασε κάθε όριο προχωρώντας σε νέες συλλήψεις τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 10 Απριλίου. Μέσα στη νύχτα κουκουλοφόροι της αστυνομίας έσπασαν πόρτες και εισέβαλλαν σε σπίτια συλλαμβάνοντας κατοίκους της Ιερισσού μπροστά στα έντρομα μάτια των μελών της οικογένειάς τους. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια τρομοκράτησης ξεσήκωσε τη δίκαιη οργή των κατοίκων που απάντησαν με δυναμικές κινητοποιήσεις.....

       Η κυβέρνηση προκαλεί καθώς λειτουργεί σαν μπράβος της Eldorado και των συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα που στοχεύει σε κέρδη μέσα από τη λεηλασία του περιβάλλοντος, της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτή είναι η ανάπτυξη του Σαμαρά και των στηριγμάτων του: καταστροφή παντού για να γεμίζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κεφαλαίου.
       Η κυβέρνηση και ο Δένδιας είναι οι τρομοκράτες. Είναι ένοχοι οι ίδιοι για αστυνομική τρομοκρατία, στηρίζονται στην τρομοκρατία των στρατευμένων στο Μνημόνιο ΜΜΕ. Η τρομοκρατία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που βυθίζει στη φτώχεια και την απελπισία την κοινωνία είναι ο μεγάλος κίνδυνος για το λαό. Ο Δένδιας χαρακτήρισε την Ιερισσό «γαλατικό χωριό» αποδεχόμενος για τον εαυτό του τον ρόλο του βάρβαρου εισβολέα και κατακτητή.   Δεν είναι απομονωμένο χωριό η Ιερισσός, αλλά έχει την στήριξη και την αλληλεγγύη του καθενός που υποφέρει αλλά και αγωνίζεται. Το Μαξίμου είναι μια απομονωμένη Βαστίλη, ένα άντρο της τυραννίας.
      Ο λαός της Ιερισσού και της Χαλκιδικής έχει δικαίωμα να αγωνίζεται για το μέλλον των παιδιών και του τόπου του, για το μέλλον όλων μας. Αυτό το δικαίωμα δεν σβήνει με κανένα νόμο που ψηφίζουν οι προσκυνημένοι των Μνημονίων. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την ανατροπή της βαρβαρότητας στη Χαλκιδική και σε όλη τη χώρα.

- Απαιτούμε τώρα την απελευθέρωση των συλληφθέντων και τον τερματισμό κάθε δίωξης.
- Να φύγουν οι δυνάμεις κατοχής από την περιοχή και να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων.
- Έξω οι χρυσοθήρες από τη Χαλκιδική μαζί με τα τσιράκια και τους υποστηρικτές τους, από την κυβέρνηση και τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής μέχρι τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ

Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο λαό της Χαλκιδικής που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 13 Απρίλη.
Καλούμε το λαό της Αθήνας στην συγκέντρωση - διαδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης, στις 12 στο Μοναστηράκι
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: