Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η ΕΛΑΣ του Δένδια καταστέλλει τους απεργούς πείνας του ΑΤ Δραπετσώνας με διασπορά και απειλές

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Αθήνα 19/03/201      
Η ΕΛΑΣ του Δένδια καταστέλλει τους απεργούς πείνας του ΑΤ Δραπετσώνας με διασπορά και απειλές
Στη καταστολή των εβδομήντα μεταναστών απεργών πείνας....
του Α.Τ. Δραπετσώνας προχώρησε  η ΕΛΑΣ με διασπορά σε άλλα Αστυνομικά  Τμήματα. Με αυτό τον τρόπο απάντησε στο ερώτημα των απεργών γιατί παρατείνετε η κράτηση τους μετά από 9 μήνες.
Η απεργία πείνας ξεκίνησε την Πέμπτη 14/3 ως διαμαρτυρία για την παράταση της κράτησης χωρίς καμία αιτιολογία των μεταναστών που βρίσκονται στα κρατητήρια ως αποτέλεσμα της επιχείρησης σκούπα Ξένιος ΔΙΑΣ.
Έξι από αυτούς που ξεκίνησαν την απεργία πείνας στάλθηκαν στα κρατητήρια του Ασπρόπυργου όπου τους υποδέχτηκαν με απειλές αστυνομικοί του Α.Τ.: «Θα σας τσακίσουμε, να πεθάνετε, δεν μας νοιάζει αν πεθάνετε στην πείνα». Πρόκειται για τους παρακάτω: Μοχάμεντ Σαρφράζ, Μοχάμεντ Αρσλάν, Βακάζ Μοχάμεντ, Αμπντούλ Ραχμάν, Μοχάμεντ Γιουσούφ, Ζάχεντ Μαχμούντ.
Στο ΑΤ Δραπετσώνας ενημερωθήκαμε ότι συνεχίζουν την απεργία πείνας τρείς μετανάστες ο Μοχάμεντ Μπιλάλ, ο Φραάζ Αχμετ και ο Σαίντ.
Για την ώρα αγνοείται η τύχη των υπόλοιπων.
Με αυτό τον τρόπο η ΕΛΑΣ και ο Ν.Δένδιας προσπαθούν ταυτόχρονα να κουκουλώσουν τις ευθύνες για τους βασανισμούς που γίνανε στα κρατητήρια του ΑΤ Δραπετσώνας και Νίκαιας.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα κόμματα της αριστεράς, τις δημοτικές κινήσεις, τις οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να παρέμβουν και να στηρίξουν τους μετανάστες απέναντι στις κατασταλτικές διώξεις της ΕΛΑΣ.
Θα παντήσουμε με την μαζική συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 30 Μάρτη, Ομόνοια, 2μμ διεκδικώντας ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νόμιμοι οι μετανάστες.

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, 6955295322                    ΕΕΡΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: