Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές αρχές έχουν βάλει μπρος ένα μηχανισμό συλλήψεων εναντίον Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων στη χώρα μας. Ιδιαίτερα αυτό εντάθηκε μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες.
Από χθες η αστυνομία προχωράει σε αθρόες συλλήψεις Τούρκων πολιτικών προσφύγων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στους οποίους ...
έχει παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο εδώ και αρκετά χρόνια ενώ παράλληλα προβαίνουν σε έρευνες στα σπίτια τους και σε μαγαζιά που διατηρούν και βγάζουν το ψωμί τους.
Καταγγέλλουμε όλες αυτές τις ενέργειες που έχει αποφασίσει και υλοποιεί η Κυβέρνηση σε βάρος των πολιτικών προσφύγων που έχουν καταφύγει στη χώρα μας και ζητάμε να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις για τους πολιτικούς πρόσφυγες. Η κίνηση διαδικασιών έκδοσής τους σημαίνει άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους και ο λαός μας δεν μπορεί να μείνει απαθής σε τέτοιου τύπου απάνθρωπες ενέργειες.
Καλούμε όλα τα κόμματα, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές, άλλες κοινωνικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και να συμπαρασταθούν έμπρακτα.
Να υψώσουμε δίχτυ προστασίας ώστε να σταματήσουν αμέσως οι συλλήψεις των πολιτικών προσφύγων που γίνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση κατ’ επιταγή της Τουρκικής Κυβέρνησης .
Κανένας πολιτικός πρόσφυγας να μην εκδοθεί στην Τουρκία.        Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας        ΚΕΔΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: