Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ:Καταγγελία για ΕΟΠΥΥ Πειραιά


Θέμα: «Καταγγελία για ΕΟΠΥΥ Πειραιά»                                                                                     Αξιότιμοι κύριοι,                                                                             Πολύ θα θέλαμε η επιστολή μας αυτή να αφορά κάτι ευχάριστο, δυστυχώς όμως η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, όπως είναι οι παραπληγικοί και τετραπληγικοί στην περιφέρεια του Πειραιά δεν μας το επιτρέπει.                                                                                      Συγκεκριμένα:  ....
      1.Δεν φτάνει που είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις του κυρίου Σαλμά περί περιορισμού των εξόδων του ΕΟΠΥΥ, φυσικά σε βάρος των ασφαλισμένων με σοβαρές αναπηρίες, όπως η περικοπή των αναλωσίμων για   κατακλίσεις, αγορά αναπηρικών αμαξιδίων και βοηθημάτων, όλα απαραίτητα για την επιβίωση και όχι τη διαβίωση των ασφαλισμένων.                                                                                                                                             2.Δεν φτάνει που η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει σαν βάρος της ελληνικής κοινωνίας και μιάσματα και θέλει να μας πετάξει σαν τους σάκους άμμου από το αερόστατο της για να πάει –δήθεν- πιο ψηλά.                3.Δεν φτάνει που δεν έχουμε κανέναν να μας βοηθήσει και να μας συμπαρασταθεί μέσα σε όλη αυτή την άθλια κατάσταση που έχετε δημιουργήσει.
Αλλά επιπλέον μας δημιουργείτε σε μέρη χωρίς πρόσβαση, χωρίς ανελκυστήρα για αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς ράμπες, χωρίς τουαλέτες, θέσεις στάθμευσης, κλπ., υπηρεσίες όπως τον ΕΟΠΥΥ Πειραιά, στην Ηρώων Πολυτεχνείου 19, τις οποίες δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε καν.
Αν είχαμε κύριοι της κυβέρνησης τόσα λεφτά να πληρώνουμε για προσωπικούς βοηθούς θα μας είχατε δει στη λίστα Λαγκάρντ, εκτός και αν μας έχει αφαιρέσει κι εμάς κάποιο μαγικό χεράκι και δεν το γνωρίζουμε.
Επίσης, εκτός όλων αυτών, να έχετε υπόψη σας ότι, είναι παράνομο να στεγάζετε παρόμοιες δημόσιες ή μη υπηρεσίες, σε κτίρια χωρίς κατάλληλη πρόσβαση.
Αν επιμείνετε να μην εφαρμόζετε το νόμο, κάντε τουλάχιστον τον κόπο να αλλάξετε το όνομα του δρόμου σε «Ηρώων Αναπήρων 19» και αφήστε την υπηρεσία ως έχει.
Έχει καταντήσει πλέον βαρετό, κουραστικό και γελοίο να διαμαρτυρόμαστε για τα αυτονόητα.
Αν δεν τηρεί η κυβέρνηση τη νομοθεσία ποιος θα το κάνει;
Τέλος, αν σας φαίνεται πρωτοφανής η επιστολή μας, οι πράξεις σας να δείτε πως φαντάζουν σε εμάς.
Χαιρετισμούς στον κύριο Σαλμά και τον κάθε κύριο Σαλμά, που πριν γίνει υπουργός διαμαρτυρόταν μαζί με τους αναπήρους, δήθεν, ενώ τώρα είναι προασπιστής μιας κοινωνικής ευθανασίας των αδυνάμων.
Μάλλον δεν είμαστε Έλληνες, Ευρωπαίοι, ούτε καν αλλοδαποί, είμαστε ανάπηροι. Άλλη ράτσα για τους περισσότερους απ’ ότι φαίνεται.

Με ΤΕΡΑΣΤΙΑ «εκτίμηση» για το «έργο σας» για το Δ.Σ. μας
Ο Πρόεδρος
Δημητριάδης Βασίλειος
 

Ο Γενικός Γραμματέας     Γιαννούτσος Ιωάννης



Προς
  1. Υπουργό υγείας
  2. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ
  3. Συνήγορο του πολίτη
 Κοιν.
  1. Περιφερειάρχη Πειραιά
  2. Κόμματα της βουλής των Ελλήνων
  3. ΜΜΕ
  4. Αναπηρικούς φορείς





Δεν υπάρχουν σχόλια: