Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Της Παλιγγενεσίας συλλήψεις άμωμες εκτός γάμου

Της Δάφνης Χρονοπούλου    Την άμωμον σύλληψιν γιορτάζουμε αύριο, μαζί βεβαίως με την Παλιγγενεσία και το γνωρίζω φευ ότι θα αυξήσω πάλι τους εχθρούς μου αν ξαναπώ ότι είμαστε (από όσο ξέρω) το μόνο κράτος που εθνικές εορτές του έχει τις αρχές κι όχι τα τέλη των πολέμων. 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου αρχές της αιματοχυσίας, της πείνας και της βίας κι εμείς με σημαιάκια και παιάνες τα βάζουμε με τα σίριαλ για  νεκρούς Σουλτάνους και, αντί οι παλιοί αγώνες να εμπνέουν ....
την Αντίσταση, συζητάμε αν υποκύπτουμε σε απειλές μικρών (τω πνεύματι κυρίως) κι αδαών συμμοριών.
Κι αυτό θα ήταν αστείο αν οι άλλες, οι αληθινές συμμορίες των Banksters δε μαγείρευαν τις τύχες μας παίζοντας σα Μονόπολη τις καταθέσεις και τα τελευταία ψήγματα σιγουριάς που διατηρούσαμε παρά τις ενδείξεις. 62% αυξήθηκαν οι μεταφορές χρημάτων από χώρες της Ευρωζώνης προς τη Βρετανία διαβάζω σήμερα στην οικονομική σελίδα των Sunday Times. Κι οι έξαλλες Ρωσίδες ολιγαρχοκόρες, ίδια ως άλλοτε, γλεντούν και αγοράζουν τα χρυσά της Κύπρου με ρούβλια, με δολάρια και λίρες θυμίζοντας τα χρόνια εκείνα τα προ της δικής τους Επανάστασης που συντάραξε τον κόσμο.
Μα αυτά άλλοι θα σας τα πουν καλύτερα. Εγώ μονάχα, από ένα νησί που στα αντίστοιχα τριήμερα πριν λίγα χρόνια βούλιαζε από παρόμοιας ηθικής ντόπιους ολιγαρχίσκους, σήμερα γράφω στον ήσυχο κήπο μου με κρίνους στο τραπέζι και θέλω να σας πω δυό λόγια περί αμώμου σύλληψης.
Διότι μη μου πείτε ότι δεν παρατηρείτε τι παράδοξο εκείνοι ακριβώς που είναι πιστοί στη θεωρία του Κρίνου είναι οι ίδιοι που εναντιώνονται στα δικαιώματα μόνων γονιών και άγαμων ή, γενικώς εκτός ετερόφυλου γάμου όπως πριν από 2013 χρόνια σαν αύριο ήταν (κατά το δόγμα τους) η Παρθένος που λατρεύουν.
____________________________
Εικόνα: Η Σύλληψις κατά Γέροντα Τσίου

Περί μεταφοράς καταθέσεων: thesundaytimes1234115

Δεν υπάρχουν σχόλια: