Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κι όμως, έχουμε μεγάλη ρευστότητα…

Алексей Шандуров

Tου Γιάννη Μακριδάκη    Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο όρος “έλλειψη ρευστότητας”, ο οποίος οδηγεί σε αποσυντονισμό έως ασφυξία την ζωή των σύγχρονων ανθρώπων, με τραγικά αποτελέσματα ανέχειας και θανάτων, αναφέρεται όχι σε οξυγόνο, νερό ή τροφή αλλά σε χαρτονομίσματα, τότε καταλαβαίνει την μέγιστη πλάνη μέσα στην οποία ζει και εξελίσσεται η ανθρωπότητα εδώ και χρόνια, φτάνοντας ήδη στην έσχατη κατάντια.....
Κατανοεί το μέγιστο μπέρδεμα μέσα στο οποίο είναι εγκλωβισμένη η ζωή αυτού του “πολιτισμένου” γραναζιού που λέγεται “σύγχρονος άνθρωπος – άτομο – καταναλωτής”. Το ότι έχει αναγάγει σε φυσικό πόρο το χρήμα και έχει απαξιώσει τις αξίες, κυρίως την αξία της ανθρώπινης ζωής (του), την οποίαν θυσιάζει καθημερινά για να αποκτήσει έναν παντελώς ψεύτικο πόρο διαβίωσης.
Είμαστε πλέον τα πλέον αξιοθρήνητα και γελοία όντα αυτού του πλανήτη. Εκεί καταντήσαμε. Όλα τα υπόλοιπα πλάσματα γύρω μας αποδεικνύονται κατά πολύ ευφυέστερα και συνειδητοποιημένα.
Τα μόνα που έχουμε σε αυξημένη ρευστότητα, μάλλον πλημμυρίδα πια, είναι η ανηθικότητα, η απληστία και συνάμα η ηλιθιότητα. Το επόμενο στάδιο είναι να τρώμε τα νομίσματα.
Η απόλυτη Ύβρις οδήγησε στον απόλυτο ευτελισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: