Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Όταν τα Σωματεία παίρνουν το χρώμα του χρυσού...

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr   Μόνο θλίψη σε κάθε συνειδητό εργαζόμενο προκαλεί η κατάντια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στη Χαλκιδική, όπου στη συγκέντρωση υπέρ της «επένδυσης» που διοργάνωσαν τα σωματεία εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και στήριξε το Εργατικό Κέντρο, βασικός ομιλητής ήταν ο γνωστός για τις αντεργατικές και ακροδεξιές θέσεις του,  βουλευτής της ΝΔ (και πρώην του ΛΑΟΣ) Άδωνης Γεωργιάδης !....


Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαμε προειδοποιήσει πού μπορεί να οδηγήσει η υποταγή των εργαζομένων στα συμφέροντα της εργοδοσίας. Ως ένα βαθμό είναι λογικό, μέσα σε συνθήκες ανεργίας και έντασης της καπιταλιστικής επίθεσης, απλοί άνθρωποι να υποκύπτουν στο δίλημμα που βάζει η εταιρία « ή ανοίγει το έργο στις Σκουριές ή κλείνουν όλα » ,
« δουλειά με οποιοδήποτε τίμημα ή ανεργία ». Όμως από αυτό το σημείο μέχρι το να μετατραπούν σε χειροκροτητές του μνημονιακού Άδωνη - ο οποίος ενώ αποκαλεί τον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής «τρομοκράτες» ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που τρομοκρατούν το σύνολο της κοινωνίας - υπάρχει μια τεράστια ποιοτική διαφορά που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Αποτελεί ντροπή για τα σωματεία, προσβολή των ηρωικών αγώνων που έδωσαν στο παρελθόν οι μεταλλωρύχοι ενάντια στα αφεντικά, αλλά και προσβολή της μνήμης των νεκρών εργατών μέσα στις στοές και από τις αρρώστιες, η συμπόρευση με τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της καταστροφής της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του ξεπουλήματος της χώρας, της εκτόξευσης της ανεργίας, των αυτοκτονιών και των δολοφονιών νέων ανθρώπων από τα μαγκάλια της φτώχειας.

Ο κάθε εργαζόμενος και ο κάθε φτωχός άνθρωπος ας αναλογιστεί πού οδηγεί ο δρόμος του Άδωνη Γεωργιάδη, του χρεοκοπημένου και σάπιου πολιτικού συστήματος καθώς και των πολυεθνικών κερδοσκόπων : Στην πλήρη υποταγή των εργαζομένων στα αφεντικά και στην εμπέδωση της μνημονιακής κόλασης που μας έχει οδηγήσει η τρικομματική κοινοβουλευτική χούντα, η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Όμως υπάρχει και άλλος δρόμος : Ο δρόμος της λαϊκής-ταξικής ενότητας και του αγώνα, αυτός που έχουν πάρει χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι της Χαλκιδικής, που περήφανα και με ψηλά το κεφάλι δεν υποκύπτουν στα διλήμματα, τη φτώχεια, την ανεργία και την απίστευτη κρατική καταστολή, αλλά αγωνίζονται για τη γη και την ελευθερία. Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής, ο μόνος που μπορεί να δώσει τέλος στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα που κάποιοι αποκαλούν «ανάπτυξη».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό της Χαλκιδικής να απομονώσει τις υποταγμένες και διχαστικές κυβερνητικές – εργοδοτικές ηγεσίες και να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της Eldorado, ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή, για την ανατροπή της δολοφονικής πολιτικής των μνημονίων.
 Απαιτούμε :
  • Εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου με κοινωνικό έλεγχο.
  • Κατάργηση του χουντικού μεταλλευτικού κώδικα – Αποχαρακτηρισμό της περιοχής του Κακάβου από μεταλλευτική. Εκκίνηση διαλόγου από μηδενική βάση με την τοπική κοινωνία για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
  • Άμεση αποκατάσταση, από την εταιρία, της περιοχής από τις ζημιές που έχει προκαλέσει η  δράση αυτής και των προκατόχων της.
  • Όχι στην βίαιη επιβολή τριτοκοσμικών μοντέλων «ανάπτυξης» - Αυτοδιάθεση των τοπικών κοινωνιών.
  • Όχι στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή. Να σταματήσουν οι αυθαίρετες προσαγωγές – απαγωγές πολιτών. Έξω τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες από τα χωριά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: