Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

"Σεβασμός για την υγεία του προέδρου Τσάβες"

Μυρσίνη Τσακίρη
Ο αντιπρόεδρος  της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, σε πρόσφατη συνέντευξη του, απαίτησε από όλους να δείξουν "σεβασμό" για την υγεία του προέδρου Ούγκο Τσάβες, υποστηρίζοντας ότι η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας προσπαθεί να λάβει πολιτικό πλεονέκτημα της τελευταίας επίσκεψης του Τσάβες στην Κούβα.....

Ο Τσάβες, αφού ζήτησε άδεια από την Εθνική Συνέλευση, πήγε στην Κούβα για να υποβληθεί σε θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο (HBO), ως μέρος της συνεχιζόμενης ανάκαμψης του από τον καρκίνο. Η θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει στην επισκευή των οστών και των ιστών που έχουν πληγεί από προηγούμενες ακτινοθεραπείες.

Ορισμένα όμως μέλη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας αλλά και τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν εξαπολύσει ένα νέο κύμα παραπληροφόρησης και κερδοσκοπίας πάνω από την κατάσταση της υγείας του προέδρου.

Ο αντιπρόεδρος Maduro απάντησε σε αυτές τις φημολογίες, κατηγορώντας τους για προσπάθεια να «διαφθείρουν» τα λαό της Βενεζουέλας. Τόνισε τη δύναμη, τόσο τη σωματική αλλά και την ψυχική, που κατέχει ο πρόεδρος Τσάβες και κάλεσε όλους τους ανθρώπους να "εμβολιαστούν" εναντίον στις φήμες και τα ψέματα που κυκλοφορούν μέσω των κοινωνικών δικτύων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης της αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε ότι ο Τσάβες υπάγεται σε αυτή τη θεραπεία, που συμμετέχουν γιατροί από την Κούβα αλλά και από την Βενεζουέλα, και ότι είναι μέρος του σχεδίου για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του έτσι ώστε να επιστρέψει και να διοικήσει τα επόμενα έξι χρόνια με περισσότερη δύναμη, ωριμότητα και σοφία .

Ο αντιπρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι με τη συνέχιση της θεραπείας του ο Τσάβες εκπληρώνει την υπόσχεση του προς τον λαό της Βενεζουέλας, που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την επανεκλογή του ως προέδρου, να φροντίζει όσο καλύτερα γίνεται την υγεία του.

Ο πρόεδρος Τσάβες αναμένεται να επιστρέψει στη Βενεζουέλα εγκαίρως για τις 10 Ιανουαρίου, για να παρουσιάσει το σχέδιο των Σοσιαλιστών του Έθνους για την περίοδο 2013 - 2019 στην Εθνική Συνέλευση και να αρχίσει τη νέα προεδρική του θητεία.                 Sierra Maestra

Δεν υπάρχουν σχόλια: