Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: Το πουλάκι χάιλ

 της Αφροδίτης Τζιαντζή  Παπαγαλάκια  οι χουντοφοίνικες

Την περασμένη Κυριακή, ενώ η προσοχή των ΜΜΕ ήταν στραμμένη στις Βρυξέλλες εν αναμονή της συμφωνίας του Γιούρογκρουπ, οι ναζί της Χρυσής Αυγής έπαιξαν άλλη μια φορά το έργο «λαγός του κεφαλαίου», από το Ηράκλειο της Κρήτης. Τα πλάνα με τον Ηλία Κασιδιάρη να απειλεί ότι θα υπάρξουν νεκροί...
να βρίζει και να χειρονομεί χυδαία στον αξιωματικό της Αστυνομίας, που λουζόταν καρτερικά το υβρεολόγιο του ναζιστή βουλευτή, έκαναν το γύρο του διαδικτύου, προβλήθηκαν στα κανάλια, καταδικάστηκαν από τα κόμματα και από τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών και κατέληξαν στον εισαγγελέα. Στο ίδιο δεκάλεπτο βίντεο, στο cretalive.gr ο βουλευτής και ιδρυτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ανεμίζει θριαμβευτικά εν μέσω χειροκροτημάτων τη σημαία της χούντας με το πουλί και το φαντάρο και την ημερομηνία της «εθνοσωτηρίου» της 21ης Απριλίου.

 Τα χουντοκαμώματα και οι εκ του ασφαλούς τραμπουκισμοί επί κρητικού εδάφους, μαζί με τα ξετσίπωτα καυχήματα του Κασιδιάρη ότι η βουλευτική ιδιότητα τους έχει κάνει «πιο άνετους στις κινήσεις τους» καθώς οπλοφορούν με άδεια και δεν κινδυνεύουν από αυτόφωρο, πέρα από τροφή στα ΜΜΕ, έδωσαν την ευκαιρία στους εκπροσώπους της τρόικας να φανούν συγκριτικά δημοκράτες, τους αστυνομικούς να παρουσιαστούν ως θιγμένοι και ουδέτεροι, ακόμα και στον Άδωνη Γεωργιάδη να επιπλήξει το συγγενικό ιδεολογικά τέκνο του για απώλεια ψυχραιμίας.
Η διολίσθηση προς τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, που ξεκίνησε με ευθύνη και πρωτοβουλία του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος και συμμετοχή της «Αριστεράς της ευθύνης» και ενορχηστρώθηκε από τα ΜΜΕ, φαίνεται πως δεν σταματάει στο κράτος έκτακτης ανάγκης, την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και στη διακυβέρνηση των πιστωτών μέσω προεδρικών διαταγμάτων. Το φίδι που το σύστημα έθρεψε στον κόρφο του, κλωσσώντας το αυγό της ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών εργατών, έβγαλε δόντια και δαγκώνει, διστακτικά στην αρχή, με θράσος στη συνέχεια, το χέρι που το τάιζε. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Και το ολοκληρωτικό κράτος των αντιμεταναστευτικών πογκρόμ, των βασανιστηρίων, των συλλήψεων αγωνιστών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης υποδύεται τον τηρητή της νομιμότητας και το μακρύ του χέρι, οι χρυσαυγίτες χουντο-παρακρατικοί το παίζουν αντισυστημικοί.
Πώς αντιδρά η Αριστερά, μάλιστα εκείνη που εκτός από το να λέγεται θέλει και να είναι επαναστατική και αντικαπιταλιστική; Πέρα από το να σχολιάζουμε, έστω με αποτροπιασμό και αηδία τα εκάστοτε γελοία όσο κι επικίνδυνα σκέρτσα της χήνας με τα χρυσά αυγά, ας επικεντρωθούμε στο πώς να τσακίσουμε αποτελεσματικά την εφαρμογή της φασιστικής ιδεολογίας στην πράξη. Την Παρασκευή άλλοι δύο μετανάστες χτυπήθηκαν από χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου στη λαϊκή της Καλλιθέας, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ τον άλλον τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν. Η ταξική, ενωτική αντεπίθεση είναι επιβεβλημένη κι αυτό δεν είναι πρακτικισμός αλλά αναγκαιότητα.             πριν  

Δεν υπάρχουν σχόλια: