Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Καταστολή σαν τη χούντα η τρόικα - Εξέγερση σαν το Πολυτεχνείο ο λαός

Δεν έχει τελειωμό ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της τρικομματικής αντιλαϊκής κυβέρνησης που κυβερνά τη χώρα. Στις 16 του Νοέμβρη μια μέρα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, η αστυνομία συνέλαβε δύο συνδικαλιστές των ΟΤΑ Θεσσαλονίκης και τον γνωστό συνδικαλιστή δάσκαλο και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάση Αγαπητό μέσα στο ίδιο το σχολείο που εργάζεται, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενάντια στον τοποτηρητή της τρόικα, Φούχτελ....
Κρατήθηκαν  ολόκληρη τη νύχτα και  οδηγήθηκαν το πρωί στο αυτόφωρο και στη συνέχεια σε δίκη σήμερα Σάββατο 17 Νοέμβρη.
 Ανήμερα της 17ηςΝοέμβρη αναβίωσαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης σκηνές της δικτατορίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν μυστικά σε αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ με μια φασιστική απόφαση  οι εισαγγελικές αρχές αρνήθηκαν το δικαίωμα των κατηγορουμένων για ανοιχτή δημόσια δίκη. Μόνο μερικές δεκάδες συγγενείς, συνδικαλιστές και βουλευτές μπόρεσαν να παρακολουθήσουν, καθώς οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι από έξω απωθήθηκαν βίαια από δυνάμεις της αστυνομίας.
Τελικά, μετά από τη μαζική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και την πολιορκία με ψηφίσματα αλληλεγγύης από όλη την Ελλάδα, αφέθηκαν  προσωρινά ελεύθεροι καθώς η δίκη αναβλήθηκε για Δευτέρα στις 12μ.
Αν όμως αυτοί μας ξαναφέρνουν μπροστά από τη χούντα εμείς θα τους φέρουμε ξανά μπροστά σε ένα νέο Πολυτεχνείο.
 Η είδηση της σύλληψης των αγωνιστών έφερε ένα κύμα αγώνα, οργής και συμπαράστασης που συνδέθηκε με τη μαχητικότητα των ημερών και την πάλη ενάντια στα μνημόνια, την κυβέρνηση και την τρόικα.
Μέσα σε λίγες ώρες εξέδωσαν ψηφίσματα αλληλεγγύης και απαίτησης άμεσης απελευθέρωσης και απόσυρσης όλων των κατηγοριών σωματεία και ομοσπονδίες από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ- ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ κ.α. Μάλιστα, η ΠΟΕ- ΟΤΑ κήρυξε απεργία και η ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στάση εργασίας, για τη Δευτέρα ώστε να παραστούν στη δίκη.
 Εκατοντάδες αγωνιστές της αριστεράς και του εργατικού και φοιτητικοί κινήματος βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου ακολούθησε μαζική πορεία μετά την απελευθέρωσή τους, ενώ κινητοποίηση έγινε και στην Αθήνα με πορεία από το Πολυτεχνείο μέχρι το υπουργείο Δικαιοσύνης. Οργανώσεις και αγωνιστές της Αριστεράς βρίσκονται στο πλευρό των συλληφθέντων ενώ δηλώσεις στήριξης έκαναν στελέχη της όπως ο καθηγητής Γιώργος Ρούσης, ο Άγγελος Χάγιος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Αλέκος Αλαβάνος κ.α.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το πρόσωπο τους το δείχνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Είναι καθήκον μας να τους ανατρέψουμε.
Όλοι στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου.
Όλοι τη Δευτέρα στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη. Και οι πιο σιδερόφρακτες χούντες πέφτουν από την πάλη του λαού.

Νομίσατε πως θα μας φοβίσετε;
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ                                         
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr   

1 σχόλιο:

Magia da Inês είπε...

¸.•°✿⊱╮
Minha solidariedade.
Tudo isso é tão horrível!
Bom fim de semana, a pesar de tudo!
Beijinhos.
Brasil.
¸.•°✿⊱╮
✿ °•.¸