Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η θεωρία της κατάντιας μας

by сергей
  Του Γιάννη Μακριδάκη     Ο “έγκριτος” δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου απεφάνθη σήμερα με άρθρο του σε γνωστή για το ποιόν της ιστοσελίδα (την ίδια μέσω της οποίας, η Β Γεωργακοπούλου κήρυξε, με την χρυσαυγίτικη λογική της, μποϋκοτάζ στα βιβλία μου επειδή θίχτηκε πολιτικά από τα άρθρα μου – να τη χαίρονται εκεί στην Εφημερίδα των Συντακτών που την έβαλαν αρχισυντάκτρια στα πολιτιστικά) την θεωρεία της κατάντιας μας: “ Όταν χρωστάς, πουλάς”, γράφει ο Τέλλογλου, “και όταν έχεις ανάγκη κάθε ευρώ για να ξεχρεώσεις, πουλάς όσο-όσο. Έτσι ήταν και έτσι θα παραμείνει. Έχουν κάτι καλύτερο να προτείνουν οι διαμαρτυρόμενοι και ασχημονούντες;”.......

Ως διαμαρτυρόμενος και ως μελλοντικός “ασχημονούντας”, σύμφωνα με τον ορισμό σου, μόλις καταφτάσουν στον τόπο μου τα αρπακτικά που υπηρετείς ως φαίνεται, έχω να σου πω τα εξής θλιβερέ Τέλλογλου:
1. Όταν χρωστάς, δουλεύεις και παράγεις για να ζεις και να ξεχρεώνεις. Έτσι ήταν κι έτσι θα έπρεπε να παραμείνει αν οι νεοέλληνες δεν είχαν εκπορνευτεί και χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Οι πρόγονοί μας, δίνανε ευχή και κατάρα στα τέκνα τους να μην ξεπουλήσουν την γη τους, ακόμα κι αν φτάσουν στο σημείο να πούνε το ψωμί ψωμάκι. Οι σημερινοί, αυτοί τους οποίους επάξια εκφράζεις, βγάζουν τη χώρα στο σφυρί και κλέβουν από τα παιδιά τους κάθε πόρο ζωής, τα αφήνουν δίχως ρίζες, τα υποδουλώνουν και τα χρίζουν υπηρέτες, υπηκόους δίχως πατρίδα, δίχως γη, δίχως νερό, δίχως ζωή. Τα εκπορνεύουν για να τα φτιάξουν σαν τα μούτρα τους.
2. Ακόμα και με τους άθλιους αγοραίους όρους αν το δεις, ποτέ δεν ξεπουλάς και μάλιστα όσο όσο το ίδιο σου το σπίτι αλλά παραμένεις μέσα μέχρι την ύστατη ώρα που θα ‘ρθουν να στο πάρουν, για να αντισταθείς μέχρις εσχάτων. Κρατάς με νύχια και με δόντια το είναι σου, τη ζωή σου την ίδια. Πασχίζεις να το σώσεις με κάθε τρόπο. Ακόμα και “ασχημονώντας” θλιβερέ Τέλλογλου, απέναντι στους δανειστές που ορμούν να στο κατασχέσουν. Όλα αυτά βεβαίως μονάχα αν έχεις αίσθημα αξιοπρέπειας.
3. Όποιος υποστηρίζει τέτοιες απόψεις, πως ο μόνος τρόπος για να ξεχρεώσεις είναι να ξεπουλήσεις την πατρίδα σου, το σπίτι σου, τη γη σου, τα νερά σου, τον άνεμό σου, είναι ο ίδιος ξεπουλημένος προ πολλού, αναξιοπρεπής και τιποτένιος. Κι αν τα υποστηρίζει όλα αυτά και δημόσια σημαίνει πως έχει συμφιλιωθεί κιόλας με την κατάντια του.
4. Η επόμενη γενιά και οι μελλοντικές που θα διαβάσουν άρθρα όπως αυτό που έγραψες, αλλά και άλλα, άλλων θλιβερών τύπων που εξέθρεψε και εκτρέφει ακόμα η Ελλάδα, τύπων που την φέραν ως εδώ, την κάνανε ξεφτίλα όπως τους αξίζει, καθ’ εικόνα και ομοίωσίν τους, και τώρα την ξεπουλάνε όσο όσο γράφοντας και θεωρίες της πρακτικής τους, θα φτύνουν στους τάφους σας λόγω τού ότι ούτε χρήμα θα έχουν ούτε χώρα για να δουλέψουν, ούτε πρώτη ύλη για να παράξουν οτιδήποτε και να ζήσουν. Υπόδουλοι θα γεννηθούν, ξεπουλημένοι από τους γονιούς τους.
5. Δεν περίμενα να γράψει κάτι άλλο ένας αποκτηνωμένος. Διότι μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί, και μόνο έτσι μπορεί να έχει καταντήσει κάποιος που πήγε και είδε, περπάτησε, ένιωσε, όπως μπορεί να νιώθει, το αρχέγονο δάσος του Κάκαβου στις Σκουριές της Χαλκιδικής και παρόλα αυτά αποκαλεί “ασχημονούντες” τους κατοίκους που αντιστέκονται με την ψυχή και τα κορμιά τους στους αποικιοκράτες χρυσοθήρες και στην προδοτική κυβέρνηση που τους στηρίζει με στόχο την αποψίλωση και την καταστροφή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: