Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ionian International Digital Film Festival - Λευκάδα

Πάνω από 150 ψηφιακές ταινίες θα προβληθούν. Από όλο τον κόσμο οι συμμετοχές !
Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Ιονίων Νήσων θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα 15-22/9/2012 στον Δημοτικό Κινηματογράφο 'ΑΠΟΛΛΩΝ'. Θα προβληθούν συνολικά πάνω από 150 ψηφιακές ταινίες με συμμετοχές απ΄όλο τον κόσμο, μεγάλου μήκους , μικρού μήκους και ντοκυμαντέρ τόσο στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ όσο και στις Ειδικές Προβολές (special screenings).
To Φεστιβάλ έχει αναπτύξει συνεργασία με το CologneOff International Videoart Festival, του οποίου τα Βest Οf (οι καλύτερες ψηφιακές Video Art ταινίες του 2011) θα προβληθούν σε αφιέρωμα μιας μέρας όπως επίσης και με το BE THERE Corfu Animation Festival, του οποίου θα προβληθούν οι καλύτερες ψηφιακές ταινίες animation του 2012....

Κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ το Σάββατο στις 15/9 θα προβληθεί η ταινία «Appartamento Ad Atene» (Διαμέρισμα στην Αθήνα) του Ρουτζέρο Ντιπάολα με την ευγενική παραχώρηση του Φεστιβάλ 'TUTTO ITALIA', που
έγινε τον Απρίλιο του 2012 στην Αθήνα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Λάουρα Μοράντε και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια αποκαλυπτική ερμηνεία.
Το IIDFF είναι ηλεκτρονικά διοργανωμένο και πιστοποιημένο από το IMDB (Internet Movie Data Base) τη μεγαλύτερη Διεθνή Βάση Δεδομένων ταινιών του Διαδικτύου. Η υποβολή των ταινιών γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Διεθνούς Διαδικτυακής Πλατφόρμας Withoutabox.com η οποία συνδέει ηλεκτρονικά 350.000 κινηματογραφιστές και 5.000 Φεστιβάλ απ΄όλο τον κόσμο μεταξύ τους.
Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ με Διεθνή Σύνθεση από διάφορες ειδικότητες του κινηματογραφικού χώρου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ψηφιακές ταινίες μέσω του Διαδικτύου και τα αποτελέσματα υποβάλλονται και αξιολογούνται ηλεκτρονικά.
Για το Προγ/μα Προβολών και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Φεστιβάλ www.iidff.gr.
Την παρουσία του Φεστιβάλ στα social media μπορείτε να την βρείτε
στη σελίδα του facebook : https://www.facebook.com/IIDFF
στο group του f/b : https://www.facebook.com/groups/348075548565896/
και στο Linkedin στην δ/νση του group :
http://www.linkedin.com/groups/Ionian-International-Digital-Film-Festival-4325764/about
Οι επισκέπτες, που θέλουν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ θα βρούν στο site ειδικές προσφορές από τους χορηγούς φιλοξενίας για το διάστημα από 15 έως 22 Σεπτεμβρίου.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προωθεί τα νέα τεχνολογικά και ψηφιακά μέσα που αναπτύσσονται στο χώρο του ελληνικού και διεθνούς ψηφιακού κινηματογράφου και να δίνει τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερους νέους δημιουργούς απ΄όλο τον κόσμο να προβάλλουν το κινηματογραφικό τους έργο σ΄ένα υψηλού επιπέδου σύγχρονο Φεστιβάλ.
Στόχος της διοργάνωσης είναι ο Δήμος της Λευκάδας να δημιουργήσει και να καθιερώσει σε ετήσια βάση ένα διεθνούς χαρακτήρα σύγχρονο πολιτιστικό γεγονός με τη χρήση νέων τεχνολογιών του διαδικτύου, που θα προβάλλει έργα νέων κινηματογραφιστών, θα αναδεικνύει τους δημιουργούς τους και θα αναπτύσσει τη δικτύωση, επικοινωνία και συνεργασία τόσο μεταξύ των κινηματογραφιστών όσο και μεταξύ τοπικών και διεθνών φεστιβάλ και παράλληλα να συμβάλλει στο συνδυασμό καλλιτεχνικής, πολιτιστικής, τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου και της ευρύτερης περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.        
Αθήνα, 31/8/2012
Ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής
Θάνος Κερμίτσης
Σκηνοθέτης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: