Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Game Over

Κάπου εδώ, με την πολύμηνη καθυστέρηση της πληρωμής των «αναπηρικών» επιδομάτων και με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και των άλλων «ευπαθών» ασφαλιστικών ταμείων, έχουν αρχίσει να πέφτουν οι τίτλοι τέλους των υποχρεώσεων του κράτους απέναντι στην μειονότητα των πολιτών με σοβαρές αναπηρίες. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και στην καταβολή των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων ήταν μόνο η αρχή για να αμφισβητηθεί εμπράκτως η υποχρέωση του κράτους να υποστηρίξει οικονομικά την εξομοίωση των πολιτών με αναπηρίες με τους ικανούς σωματικά.

Από τις αρχές του 2012, ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί τις πληρωμές για την αγορά συστημάτων ουροσυλλογής, βοηθημάτων, χειροκίνητων και ηλεκτροκίνητων αναπηρικών....
καθισμάτων, μέχρι που τον Αύγουστο ανακοινώθηκε πως για την προμήθεια βοηθημάτων για την αποκατάσταση και για την ανεξάρτητη διαβίωση υπάρχει συμμετοχή 25%. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως για το επιπλέον κόστος των ασφαλισμένων με αναπηρίες ευθύνη έχει ο ΕΟΠΥΥ κατά 75% και ο ασφαλισμένος κατά 25%.
Την ίδια στιγμή, η πατρίδα, υπερφορολογεί τις δαπάνες που γίνονται από τους ίδιους τους πολίτες για την υγεία, την αποκατάσταση και την επιβίωσή τους.
Οι δαπάνες για νοσηλεία σε ιδιωτικά νοσοκομεία, για νοσηλευτική στο σπίτι ή στον ιδιωτικό τομέα, η αποκατάσταση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, η απασχόληση προσωπικών βοηθών και νοσοκόμων, η αγορά βοηθημάτων για την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση που δεν χορηγούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν εκπίπτουν από την εφορία ως δαπάνες, και αντιθέτως, φορολογούνται βαρέως, ως δαπάνες πολυτελείας.
Στη χώρα που τα καλλυντικά θεωρούνται πρώτης ανάγκης, η κατανάλωση φαρμακευτικών σκευασμάτων που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (για παράδειγμα χημικά σκευάσματα για τη θεραπεία των κατακλίσεων, συμπληρώματα διατροφής για την πρόληψη των ουρολοιμώξεων) θεωρούνται τεκμήριο.
Η πατρίδα «ένιψε τας χείρας της» και προστάζει «άρον τον κρέβατόν σου και περιπάτει» και επειδή όποιος δεν περιπατεί δεν μπορεί να βρει ούτε προσπελάσιμο υπόνομο για να τον καταπιεί, γι’ αυτό η πατρίδα που γέννησε τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Περικλή, τους Παπανδρέου, τους Μητσοτάκη και τους Καραμανλή, θα επιβάλει οικολογικές πολιτικές εθνοκάθαρσης της φυλής και της ράτσας με απογόνους απαλλαγμένους από κουσούρια.
Επιτέλους, ύστερα από συνεπείς προσπάθειες χιλιάδων ετών, η Ελλάς είναι χώρα ελεύθερη αναπήρων! Είναι η πρώτη χώρα που εφαρμόζει οικολογικές πολιτικές εξυγίανσης της ράτσας διά της βιολογικής οικολογικής καλλιέργειας των μελλοντικών γενεών και της αποφυγής ανωμάλων, αποκλινόντων, ανικάνων και αναπήρων.
Ούτε ένας ανάπηρος να μην ζήσει: Όσοι από τις μελλοντικές γενιές των αναπήρων δεν υποκύψουν εμπρός στην έλλειψη των δομών υγείας, θα βρουν μπροστά τους την αμείλικτη εφορία. Μάλιστα, πατριώτες! Και ο κεφαλικός φόρος σε αυτόν τον τόπο εφευρέθηκε.
Ελλάς, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!              ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ