Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Για την αποικιοκρατική παρέμβαση του Λοράν Φαμπιούς

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την απαράδεκτη αποικιοκρατικού τύπου παρέμβαση του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να στηρίξει κόμματα που θα τον κάνουν να εγκαταλείψει το ευρώ, ενώ είχε το θράσος να δηλώσει πως είναι απολύτως καίριας σημασίας για την Ελλάδα να τηρήσει το Μνημόνιο.
Η ακύρωση των Μνημονίων είναι όρος ζωής για την εργαζόμενη πλειοψηφία στην Ελλάδα, ενώ και μόνο η απαίτηση του Ευρωσυμφώνου να μειωθούν οι μισθοί σε όλη τη ζώνη του ευρώ σε επίπεδα ανάλογα με αυτά της Κίνας, είναι επαρκής λόγος αποχώρησης από το ευρώ και την ΕΕ...
.
Το ευρώ, το Μνημόνιο, η λεηλασία της χώρας στο όνομα του χρέους, αλλά και το καθεστώς μειωμένης λαϊκής κυριαρχίας δεν είναι παρά κρίκοι της αλυσίδας που έχει βάλει η ΕΕ στο λαό για χάρη των συμφερόντων των τραπεζών και του κεφαλαίου.
Οι δηλώσεις Φαμπιούς δεν έδειξαν απλώς ότι ήταν αυταπάτες οι προσδοκίες για αλλαγή στάσης της Γαλλίας με την εκλογή Ολάντ στην προεδρία. Έδειξαν επίσης ότι η αλληλεγγύη, η ισοτιμία, η οικονομική σύγκλιση στη ζώνη του ευρώ και της ΕΕ είναι αέρας κοπανιστός, ενώ το δίκιο του ισχυρότερου και του πλουσιότερου είναι ο κανόνας.
Δεν είναι τυχαία η σιωπή όσων καλλιεργούσαν αυταπάτες για τους Γάλλους σοσιαλιστές και τις δυνατότητες επαναναδιαπραγμάτευσης με την ΕΕ. Μόνη ελπίδα είναι οι αγώνες του λαού και των εργαζομένων που μπορούν να επιβάλλουν αυτόν τον άλλο δρόμο, έξω από χρέος, Μνημόνια, ευρώ-ΕΕ.           ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: