Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αυτοί που θέτουν το ψευτοδίλημμα “ευρώ ή δραχμή”, οι καλύτεροι προπαγανδιστές επιστροφής στη δραχμή

 Ρένα Παυλάκη - Διακίδη          Ένα μήνα πριν από τις επαναληπτικές εκλογές και έχει ήδη ξεκαθαρίσει το κλίμα μέσα στο οποίο θα οδεύσουμε στις κάλπες. Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα βιώσουμε τη μετωπική σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να βγαίνει από το “κάδρο” με δύναμη που βαίνει διαρκώς μειούμενη, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να χωνέψει ότι έχασε την πρωθυπουργία από τον Αλέξη Τσίπρα και ότι κινδυνεύει να τη χάσει και στις επαναληπτικές εκλογές. Τι κάνει λοιπόν; Υιοθετεί πλήρως τα εκβιαστικά διλήμματα των δανειστών της χώρας, γίνεται μνημονιακότερος των μνημονιακών (όπως προσφάτως ξαναγράψαμε) και επιδίδεται καθημερινά σε μετωπικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας επιλέξει ως προεκλογική τακτική το εν πολλοίς ψευδεπίγραφο “ευρώ ή δραχμή”....
Όπερ μεθερμηνευόμενον, ψηφίστε εμένα για να μείνουμε στο ευρώ έστω και με τις θυσίες του Μνημονίου. Αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα βγει από το ευρώ, θα επιστρέψει στη δραχμή και θα καταστραφεί.

Πρόκειται για μια απολύτως αυθαίρετη ερμηνεία των πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους και μετά την ψήφο “εκτόνωσης” της 6ης Μαΐου, να τους ... συνετίσει και να τους επιστρέψει στο μνημονιακό μαντρί, για να συνεχιστεί το μακελειό που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 και μάλιστα με ακόμη πιο επώδυνο τρόπο. Ουδέποτε ο Τσίπρας μίλησε για έξοδο από το ευρώ, όπως σπέυδουν να προδικάσουν, όσοι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για καταγγελία του Μνημονίου, ούτε καν για λογιστική αποτύπωση του χρέους (γιατί άραγε;).
Ο κάποτε δήθεν αντιμνημονιακός Σαμαράς, αντί να επιστρατεύσει επιχειρήματα κατά των εκβιαστών της χώρας, όπως θα έκανε κάθε πατριωτική κυβέρνηση, υιοθετεί πλήρως τους εκβιασμούς των δανειστών περί εξόδου από το ευρώ και προσπαθεί με αυτούς να γίνει πρωθυπουργός, για να... επαναδιαπραγματευθεί στη συνέχεια!

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και οι υπόλοιποι μνημονιακοί, που υποστηριζουν την επαναδιαπραγμάτευση, αποκρύπτουν σκοπίμως από τους Έλληνες πολίτες, ότι περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης εντός του Μνημονίου δεν υπάρχουν. Οι Γερμανοί το λένε καθαρά (βλέπε Σόιμπλε). Ή θα δεχτείτε τους όρους, θα τηρήσετε τα υπεσχημένα και τις υπογραφές σας ή... ουστ από την ευρωζώνη.

Τι θα περίμενε κανείς από μια ελληνική πολιτική ηγεσία που σέβεται τον εαυτό της; Να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου και με βασικό επιχείρημα την απονομιμοποίησή τους από τον ελληνικό λαό,  να ακυρώσει τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και να απαιτήσει ένα εξ ολοκλήρου διαφορετικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κομμάτων δεν το κάνουν. Απεναντίας, κάνουν εντελώς το αντίθετο! Με όχημα τα κατοχικά ΜΜΕ και τους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους – φερέφωνα του συστήματος, προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα πολίτη ότι ψήφισε λάθος(!!!) και πασχίζουν να τον επαναφέρουν στον “ίσιο δρόμο”, προκειμένου να μη διασαλευτεί το πολιτικό - οικονομικό κατεστημένο των τελευταίων δεκαετιών, που οδήγησε τη χώρα στα σημερινά της αδιέξοδα.

Θα περίμενε κανείς από μια αληθινά πατριωτική κυβέρνηση, να μελετήσει και να λάβει σοβαρά υπόψιν της όλες τις φωνές που υποστηρίζουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα κοστίσει στην Ευρωζώνη πολλαπλάσια από το όποιο πρόγραμμα στήριξης και σ' αυτό το σημείο να παλέψει, αντί να υιοθετεί μονόπλευρα τις απειλές της Γερμανίας, αντί να υιοθετεί πολιτικές που εξαθλιώνουν την Ελλάδα αλλά συμφέρουν την τοκογλυφική πολιτική της Μέρκελ, η χώρα της οποίας έγινε κατά πολλά δισ. ευρώ πλουσιότερη, τα δύο τελευταία χρόνια της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Αναλώνονται σε μια εκστρατεία λάσπης, διαστρέβλωσης και αποδόμησης κάθε διαφορετικής πολιτικής πρότασης, κάθε πολιτικού φορέα και προσώπου που απειλεί την ηγεμονία τους, παράλληλα με μια πρωτοφανή επιχείρηση κατατρομοκράτησης των πολιτών. Το αποτελεσματικότερο μέσο χειραγώγησης είναι ο φόβος και το ξέρουν καλά. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν τις καρέκλες της εξουσίας. Τίποτε άλλο.

Επειδή η προπαγάνδα του φόβου και της τρομοκράτησης θα ενταθεί στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές, είναι κρίσιμο οι Έλληνες πολίτες να μην ενδώσουν και να πάρουν στα χέρια τους τη σωτηρία της χώρας.
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκδιωχθεί από το ευρώ. Όχι μόνο διότι δεν προβλέπεται  διαδικασία εξόδου, αλλά κυρίως επειδή, στην περίπτωση εξόδου το ευρώ θα καταρρεύσει. Η Ελλάδα δεν θα εκδιωχθεί, διότι δεν τους συμφέρει.
Η Ελλάδα κινδυνεύει να φύγει από το ευρώ, διότι θα έχει διαλυθεί πλήρως οικονομικά, με τη συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων. Θα μοιάζει σαν ένα άψυχο κουφάρι, πεταμένο σε μια γωνιά, αφού προηγουμένως οι γύπες θα έχουν φροντίσει να κατασπαράξουν τα σωθικά του, με παράνομα και αντισυνταγματικά Μνημόνια και Δανειακές Συμβάσεις. Και σ' αυτή την περίπτωση, κανένα δεν θα ενδιαφέρει αν ένα “πτώμα” βρίσκεται εντός ή εκτός ευρώ.

Εν κατακλείδι, για όσους  ποντάρουν στο εκβιαστικό ψευτοδίλημμα “ευρώ ή δραχμή” η απάντηση είναι μια: Η πολιτικές των Μνημονίων είναι ο πιο σίγουρος δρόμος εξόδου από το ευρώ και αυτοί που τις υποστηρίζουν, οι καλύτεροι προπαγανδιστές της επιστροφής στη δραχμή.      Γραφίδα   

Δεν υπάρχουν σχόλια: