Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Έξι Μύθοι από τη Λατινική Αμερική

"Η απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας και η μαγική περιπέτεια" από τον Θίασο Ωκύπους          Ιάσων Πιπίνης. 1/12/2011. Μια χαμένη βαλίτσα φτάνει στον προορισμό της έπειτα από πολλά χρόνια. Ένα κοριτσάκι την παραλαμβάνει και, περίεργο καθώς είναι, την ανοίγει. Τι κρύβει μέσα η βαλίτσα;... Άγνωστα αντικείμενα ταξιδεύουν το κορίτσι στη μακρινή Λατινική Αμερική και τους μύθους της. Το θεατρικό έργο για παιδιά "Η απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας και η μαγική περιπέτεια, Έξι Μύθοι από τη Λατινική Αμερική" ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή από τον Θίασο Ωκύπους, αυτη τη φορά στο Θέατρο "Φούρνος" Μαυρομιχάλη 168 (δίπλα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας).

Η παράσταση αυτη είχε ανεβει το 2009 και είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Μέσα από την αφήγηση οι θεατές μπορούν να ζήσουν τη μαγεία των μύθων, των παραδόσεων και της ιστορίας της Λατινικής Αμερικής....
. "Όχημα" για το ταξίδι αυτο είναι οι έξι μύθοι που παρουσιάζονται από την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, τη Χιλή, το Περού, τη Νικαράγουα και το Μεξικό. Με τη θεατροποιημένη αφήγηση μύθων και θρύλων από τη Λατινική Αμερική ο θίασος Ωκύπους δημιουργεί ένα θέατρο αντικειμένων, δίνοντας έμφαση στο θέατρο του σώματος, τη θεατρική εικόνα και την παραγωγή ήχων από παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα όργανα.

Οι μύθοι που δραματοποιούνται

►Μύθος του μάτε (Ουρουγουάη). Το μάτε το βότανο που ξυπνά τους κοιμισμένους και αδελφοποιεί τους ανθρώπους.

►Μύθος του άνθους σέιμπο (αργεντινή). Η ιστορία του άνθους σέιμπο, ενός από τα ωραιότερα άνθη στη Λατινική Αμερική.

►Μύθος του Τράουκο (Χιλή). Η ιστορία του Τράουκο, ενός μυθικού όντος που κατοικεί στα δάση του νησιού Τσιλοέ.

►Μυθος της πατάτας (Περού). Η πατάτα, ο καρπός των Ίνκας, που έδωσε λύση στο πρόβλημα της πείνας.

►Μυθος των καλικάτζαρων της Κουάπα (Νικαράγουα). Η αγάπη νικά τα πάντα... ακόμη και την ασχήμια.

►Μύθος του κακάο (Μεξικό). Μια γλυκιά αρχαία ιστορία για την ανακάλυχψη της νοστιμότατης σοκολάτας.


Συντελεστές

Θεατρική απόδοση: Ιλιάνα Παζαρζή, Δραματουργική επεξεργασία: Δέσποινα Νικηφοράκη, Σκηνοθεσία: Θίασος Ωκύπους, Σκηνικά - κοστούμια: Αθηνά Στούρνα, Σχεδιασμός φωτισμών: Άγγελος Γουναράς, Μουσική διδασκαλία: Άλκης Κόλλιας, Βοηθός σκηνογράφος: Κωνσταντίνα Σκεπετάρη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριάνα Κούτουλα, Φεντερίκο Νιέτο ελ Γκάζι, Ιλιάνα Παζαρζή.

Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά. Για παιδιά από 4 έως 104 ετών. Δίνονται και παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννόησης. Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρω. Υπεύθυνη επικοινωνίας : Αθηνά Στούρνα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7770 705 και 6976 08 1253.

Θέατρο "Φούρνος": Μαυρομιχάλη 168 (δίπλα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας). Τηλέφωνο: 210 64 60 748

►Χορηγός επικοινωνίας: americalatina.com.gr          Americalatina.com.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: