Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

«Ημέρα Οργής» σήμερα και στην Υεμένη

Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης αναμένεται να λάβουν μέρος σήμερα στη διαδήλωση που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα Σαναά, στο πλαίσιο της «Ημέρας Οργής» της Υεμένης.
Συγκέντρωση υπέρ της κυβέρνησης πραγματοποιούν και οι υποστηρικτές του καθεστώτος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ήρεμη.
"Ο λαός ζητεί αλλαγή" του καθεστώτος, φώναζαν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, ενώ οι υποστηρικτές του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ κρατούσαν πανό με το σύνθημα: "όχι στην καταστροφή, όχι στην στάση".
Ο Σάλεχ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία όταν λήξει η θητεία του το 2013 και ότι ο γιος του δεν θα αναλάβει την προεδρία, ανάμεσα σε άλλες πολιτικές παραχωρήσεις.....
Ο Σαλέχ εξελέγη πρόεδρος της Βόρειας Υεμένης το 1978, ανανεώνοντας δύο φορές στη συνέχεια τη θητεία του μετά την ένωση με τη Νότια Υεμένη τη δεκαετία του 1990, ενώ η σημερινή Υεμένη είναι μία από τις φτωχότερες χώρες του αραβικού κόσμου.
Ο Ουαέλ Μανσούρ, ένας από τους οργανωτές της πορείας κατά του καθεστώτος δήλωσε πως οι Υεμενίτες δεν ικανοποιήθηκαν από τις παραχωρήσεις του Σάλεχ.  tvxs.gr       

Δεν υπάρχουν σχόλια: