Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αίγυπτος: Η χώρα της... αυτοκτονίας

Τουλάχιστον 104.000 απόπειρες αυτοκτονίας καταγράφηκαν στην Αίγυπτο το 2010. Σύμφωνα με έρευνα, που διενεργήθηκε από το Cabinet Information Centre και δημοσιεύθηκε από τον κρατικό ιστότοπο EgyNews, περίπου το 67% των αποπειρών αυτοκτονίας έγιναν από νέους ηλικίας 15 με 25 ετών, ενώ το 90% των περιπτώσεων αφορά σε άνδρες.

Μόνο αυτή την εβδομάδα ένας άνεργος 25χρονος πέθανε αφού περιλούστηκε με πετρέλαιο και αυτοπυρπολήθηκε στην οροφή του σπιτιού του στην Αλεξάνδρεια.

Επρόκειτο για την έκτη αυτοπυρπόληση αυτή την εβδομάδα, ήταν όμως η πρώτη που κατέληξε σε θάνατο.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη δύο άνδρες αυτοπυρπολήθηκαν στο Κάιρο μπροστά από το κοινοβούλιο.
.....

Έπειτα από αυτές τις περιπτώσεις αυτοπυρπόλησης η πλέον υψηλόβαθμη θρησκευτική θεσμική οντότητα του Ισλάμ, η
Αλ Άζχαρ, επανέλαβε τη θέση του ότι το Ισλάμ απαγορεύει την αυτοκτονία, ακόμα όταν πρόκειται για έκφραση οργής ή διαμαρτυρίας.

Όμως η
Μουσουλμανική Αδελφότητα, το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, επεσήμανε ότι οι απόπειρες απυτοπυρπόλησης είναι ένα μήνυμα προς την τυραννία. "Κάποιος θα αυτοπυρπολούνταν μόνο αν έφτανε σε απόγνωση", δήλωσε ο Άχμεντ Ντίαμπ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι άνδρες που αυτοπυρπολήθηκαν ήταν πνευματικά ασταθείς και απέρριψε τις κατηγορίες ότι διαμαρτύρονταν εναντίον της πολιτικής κατάστασης.


Αυτά τα περιστατικά αυτοπυρπόλησης σημειώθηκαν ένα μήνα μετά την αυτοπυρπόληση του Τυνήσιου,
Μοχάμεντ Μπουαζίζι, με την οποία δόθηκε το έναυσμα για τις ταραχές στην Τυνησία που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Μπεν Άλι από την εξουσία.        Nooz.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: