Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κακοποίηση

Της Ελένης Κοφτερού  Μεγάλωσα σ’ ένα σπίτι, όπου τη λέξη «κακοποίηση» τη μάθαμε μόνο από τις ακατάλληλες σκηνές στην τηλεόραση, αυτές,  που  οι γονείς αλλάζουν κατευθείαν κανάλι για να μη σοκαριστούν τα παιδιά,  και νιώθω πολύ τυχερή γι αυτό.
Ούτε ποτέ κακοποιήθηκα από κάποιον άντρα. Αυτό μ’ έκανε κατά κάποιο τρόπο «ξένη» με το πρόβλημα της κακοποίησης καθώς όταν ήμουν μικρή δεν ήξερα ότι υπήρχε κι όταν μεγάλωσα δεν ήθελα ν’ αποχωριστώ το ρούχο  της αθωότητας.
Έτσι η έκπληξη ήταν πολύ οδυνηρή, όταν ανακάλυψα ότι υπάρχει γύρω μου και καθημερινά.
-Σοκαρίστηκα, όταν μια συμμαθήτριά μου, μου  εξομολογήθηκε ότι σιχαίνεται τον πατέρα της επειδή τους δέρνει και το χειρότερο της «κολλάει»
-Έπεσα από τα σύννεφα,.... όταν μια φίλη της μητέρας μου ήρθε στο σπίτι μας με μώλωπες στο πρόσωπο
-Τρελάθηκα, όταν ανακάλυψα σε συγγενική οικογένεια, ότι ο σύζυγος τον οποίο εγώ θαύμαζα επειδή ήταν αγωνιστής κατά της Χούντας, έδερνε τη γυναίκα του
-Φοβήθηκα όταν αντίκρισα τρομαγμένα βλέμματα μάνας και παιδιού, μόλις ακούστηκε το κλειδί στην πόρτα κάποιου  σπιτιού, όπου βοηθούσα το παιδάκι στα μαθήματα
- Θύμωσα πολύ όταν είδα γραμμένο στον τοίχο ενός ισογείου: «Είσαι πουτάνα», προφανώς από πρώην γκόμενο
- Αηδίασα όταν άκουσα συζητήσεις μεταξύ αντρών (και γυναικών) ότι ΑΥΤΗ δεν είναι σοβαρή γιατί έχει άστατη ερωτική ζωή
- Ανατρίχιασα όταν σε πάρκινγκ επαρχιακής πόλης, είδα με τα μάτια μου δεκαεξάχρονο αγόρι να χτυπά με λύσσα δεκαπεντάχρονο κορίτσι. Όταν κάλεσα την αστυνομία, μου είπαν ότι είναι «ζευγαράκι και μπορεί να την βρίσκουν έτσι»
-Τσατίστηκα άπειρες φορές ακούγοντας σε χώρους δουλειάς: «Δεν θα την πήδηξε καλά γι αυτό έχει τα νεύρα της»
-Λυπήθηκα  για την γυναίκα της διπλανής γκαρσονιέρας,  η οποία είναι μόνη της, μητέρα και άνεργη  και δε μπορεί να πληρώσει το νοίκι της επειδή ο πατέρας του παιδιού της αδιαφορεί και δεν τη στηρίζει οικονομικά.
- Θλίψη νιώθω ακόμη και τώρα όταν βλέπω την τεράστια  διαφορά στην συμπεριφορά κάποιων ανδρών , σε οποιαδήποτε συναλλαγή (δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία, μαγαζιά, μέσα μεταφοράς κ.λ.π.) όταν απέναντί τους έχουν μια γυναίκα νέα και όμορφη, σε σχέση με το αν έχουν να κάνουν με μια γυναίκα ηλικιωμένη, η όχι σύμφωνα με τα δικά τους στερεότυπα, όμορφη…
Κι ο κατάλογος μάλλον δεν τελειώνει εδώ…        Palmografos.com       

1 σχόλιο:

Καλυψώ είπε...

αυτο...τελειωνει μοναχα με ενα βροντερο ΟΧΙ..
Ο φοβος τρεφει τα θηρια που ζητουν υποταγη..
Μα ειναι καλυτεροι χιλιοι δαιμονες παρα να ζει μια γυναικα η ενα παιδι αυτον τον καθημερινο θανατο.
Δυστυχως..οι κυριοι αυτοι..πολλες φορες εχουν ενα αγγελικο προσωπειο..
Πιστεψε με πως οταν καποια γυναικα ορθωσει το αναστημα της και αρνηθει την καταδικη της εχει χλωμιαζουν..και πεθαινουν.

καλησπερα